Odpověděl/a – 28.prosinec 17:40
Ančovička, neboli sardel obecná, je malá sleďovitá ryba. Většinou
jsou u nás k dostání naložené v oleji popř. v nějakých
specializovaných prodejnách i nasolené.
Mezi konzervai s různými olejovkami hledejte je najdete buď jako filety nebo
tkzv. sardelová očka (u nás trochu častější podoba). Obě verze se dají
použít buď na Vámi zmiňované chuťovky nebo kombinovat např.
s těstovnami.
Hledejte tedy hlavně mezi olejovkami.
Odpověděl/a – 3.srpen 20:52
Ančovička neboli sardel obecná, je malá sleďovitá ryba. Většinou jsou
u nás k dostání naložené v oleji popř. v nějakých specializovaných
prodejnách i nasolené.
Mezi konzervami s různými olejovkami je najdete buď jako filety nebo tzv.
sardelová očka (u nás trochu častější podoba). Obě verze se dají
použít buď na Vámi zmiňované chuťovky nebo kombinovat např.
s těstovnami.
Hledejte tedy hlavně mezi olejovkami.