Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.prosinec 21:25

no ten je pro ostrý hochy zkus ho

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 27.prosinec 21:30

no ten je pro ostrý hochy zkus ho
Doplňuji:
Toaletní papír se v Číně vyráběl z rýžové slámy, přibližně od roku 600 našeho letopočtu. Císařská dílna tohoto nejlevnějšího papíru produkovala na 750000 listů ročně.


První továrně vyrobený papír prodávaný výhradně pro toaletní použití vyráběl Joseph Cayetty v USA v roce 1857. Jméno Cayetty bylo vytištěno na každém listu.

Před tímto vynálezem, bohatí lidé používali ke své očistě vlnu, krajku nebo konopí, zatímco méně bohatí používali ruku omývanou v řece, nebo se čistili různými materiály jako hadry, dřevěnými hoblinami, trávou, senem, kameny, pískem, mechem, vodou, sněhem, kukuřičnými slupkami nebo mušlemi, v závislosti na zemi a počasí nebo sociálních zvyklostech. Ve starověkém Římě se obvykle používala mycí houba. Výzkum středověkých latrín ukázal na používání různých druhů mechů.
V některých částech světa se běžně používaly staré noviny, telefonní seznamy, reklamní brožury atd.
Na Středním východě, se obvykle používala voda. Lidé zde používají levou ruku na čištění a pravou ruku na jídlo. V některých částech Afriky to bylo naopak a stisk pravé ruky byl považován za nevychovaný.......

http://sympat­hy.blog.cz/0904/jak-vznikl-toaletni-papir-xd-aneb-jeho-historie