Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.prosinec 22:52

Většina látek se postupně stává hustšími, když se ochlazují, a mrznou směrem ode dna nahoru. Ale když se voda blíží bodu mrazu (pod 3,98°C), spojení mezi atomy vodíku se stává méně pevným, molekuly se rozpínají, zabírají více místa a voda se stává méně hustou.

Zdroj: http://9zscv.12zscv.cz/tisk/co_je_voda.doc

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 21.prosinec 23:26

Většina látek se postupně stává hustšími, když se ochlazují, a mrznou směrem ode dna nahoru. Ale když se voda blíží bodu mrazu (pod 3,98°C), spojení mezi atomy vodíku se stává méně pevným, molekuly se rozpínají, zabírají více místa a voda se stává méně hustou.
Doplňuji:
asi v rybníce a jezírku to bude jiné než v nádobě

Zdroj: http://9zscv.12zscv.cz/tisk/co_je_voda.doc