Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.duben 12:05

Nejzdravější a nejvhodnější je pro člověka spát na zádech, nikoli na bocích (alespoň na tomhle se odborníci shodnou… píše se to všude). Jako DRUHÁ vhodná poloha je uváděn levý bok. Nejhorší je spát na břiše, nepřirozené a namáhavé atd. pro břicho/orgány, hruď i páteř, krk a hlavu. A prostě ničí tělo. Negativních vlivů je zde několik.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.duben 12:10

Nejzdravější a nejvhodnější je pro člověka spát na zádech, nikoli na bocích! (alespoň na tomhle se odborníci shodnou… píše se to všude). Jako DRUHÁ vhodná poloha je uváděn LEVÝ bok. Pravý se nedoporučuje a nejhorší ze všeho je spát na břiše: nepřirozené a namáhavé atd. pro břicho/orgány, hruď i páteř, krk a hlavu. A prostě ničí tělo. Negativních vlivů je zde několik.
Jediné skutečně bezproblémové, které má nabvíc i benefity, je spaní na zádech. Článků je o tom X v češtině i v cizojazyčných zdrojích.. Jediný problém by zd emohl být jedině, pokud by měl člověk rozbitou nebo velice nevhodnou postel/matraci… velká prohlubeň, vyleženina, moc podložená hlava… a zkrátka poloha, která kvůli podložce není v rovině, ale velice nerovnoměrně a tělo se pak v některé části krčí moc nahoru nebo dolu. To ovšem není o poloze na spaní, ale o nevhodné podložce.