Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 13:36

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.leden 13:38

Otázka je hloupě položená, myslím, že většina odpověděla opačně, než zamýšlela.
Očkovaní je lepší, lidí s 3. dávkou je 3 miliony a v nemocnicích tvoří pouze 0.7 % hospitalizovaných. Dvě třetiny osob na JIP nejsou očkovaní. Náhoda?

Viz MZČR:
Dezinformace
Vakcinace je nezdravá. Podle serveru Skrytá pravda se firma AstraZeneca vyvázala z odpovědnosti za případné škody, což má být důkaz nebezpečnosti této vakcíny.

Vysvětlení
Každá vakcína prochází před uvedením na trh rozsáhlými klinickými testy na desítkách tisíc lidí, které odhalí případné nežádoucí účinky. Teprve poté je možné uvést vakcínu na trh. U registrovaných léčivých přípravků je zaručena jejich bezpečnost, účinnost a farmaceutická jakost.

Bezpečnost vakcín je kontinuálně sledována i po jejich registraci a uvedení na trh. Zdravotničtí pracovníci, ale i pacienti hlásí podezření na případné nežádoucí účinky, které se průběžně na evropské úrovni vyhodnocují.

Vakcína proti nemoci covid-19 je jedním z jednoznačných kroků, jak dlouhodobě a doufejme, že i natrvalo zastavit šíření epidemie u nás i ve světě. V minulosti zavedení vakcinace pomohlo ke snížení či dokonce vymýcení řady nemocí (např. pravých neštovic, dětské obrny či záškrtu).