Avatar uživatele
Zlatý

Znáte tento domácí sýr ??

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.
Doplňuji:
sody je potřeba jen malá lžička, jako přísadu můžete použít
bylinky,kmín, česnek ten je nejlepší, šunkový salám, zeleninu..

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tohle sem psala nedávno Hanulka, ale ještě lepší je to z té Lučiny od tebe a tu jsem zas sem napsala já Bohemice. Pokud by to někoho ještě zajímalo, doplním znovu :-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

U nás v Albertě prodávají jakýsi tvaroh,je ho asi půl kila,a je teda mnohem lepší než ten ve vaničce nebo v alobalu a není ani drahý,takže si to taky vyzkouším.


Avatar uživatele
Zlatý

Pouze jsem ten recept četl nedávno na netu a krátce poté viděl zde.
Domácí sýr dělám klasicky, zráním tvarohu a nedám na něj dopustit ;-) .


Avatar uživatele
Zlatý

Neznám. Díky za tip:-) Takový experiment by mě tedy nenapadl...
Zkusím to asi s čerstvým koprem.


Avatar uživatele
Stříbrný

Moje babička jej dělávala říkala tomu kakánek. Tvrdý tvaroh se rozstrouhal osolil okmínoval. Přidaly se rozstrouhané syrečky a nechalo stlačené ve sklenici z víčkem rozležet. Na teple na kachlových kamnech. Chutnalo to dobře jen ke konzumaci doporučuji na nos kolíček na prádlo.

Doplňuji:
Při podávání se to posypalo cibulkou.Někdy jí přdávala ke konci zrajícího procesu přímo do sýra.


Avatar uživatele
Pokročilý

A z jakého tvarohu? To je jedno, jestli je polotučný, nebo odtučněný? Má to vliv na chuť?


Avatar uživatele
Registrovaný
 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

na tvarohu nezáleží, ale jestli máš raději
plnotučný jako já tak si ho kup :o)

Avatar uživatele
Zlatý

Sůwa

www - tak co kdybys sem tu klasiku popsal podrobněji, třeba to neumíme :-)

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.