Avatar uživatele
Zlatý

Znáte a používáte ještě remosku?

Před chvílí jsem tuto pomocnici ukládal na místo a uvědomil si, že držím v ruce zařízení, které jsme dostali jako svatební dar v roce 1973 a od té doby nám neustále k plné spokojenosti slouží. Používáte tento údajně český vynález často, jste s ním spokojeni a máte nějaké specielní znalosti? Moje paní v remosce s vynikajícím výsledkem připravuje rýži na všechny způsoby a především pak vykoštěné vepřové koleno k němuž kromě běžných ingrediencí přidává čtvrtky jablka. Věřte - výsledek nemá chybu. Podělte se prosím o zkušenosti a recepty.
Doplňuji:
Tome díky za tip na plněné papriky. Manželka je s ohledem na počet "žroutů" peče v troubě mezi zakrytými plechy, před odkrytím ještě dávku zaleje smetanou, čímž se vše zjemní. Je to sice kalorická bomba, ale i za studena veliká mňamka. Pro menší dávku určitě použijeme remosku.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Něco najdete v odkazu
http://www.odpovedi.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Remoska nemá chybu.Prakticky neznám jídlo,které by v ní nešlo připravit.Jsem na tom podobně,používáme jí,ne tu původní,ta byla ještě bez "okýnka",ale koupili jsme (1975) velkou,a také funguje dodnes.Máme sice sporák s horkovzdušnou troubou,ale,třeba maso,i buchty,mi upečené v remosce chutnají víc.Jídlo se nevysuší,prostě je to fajn věc.A nejraději v ní dělám plněné papriky,jedno,jestli s rajskou,nebo jenom šťávou.A koleno s jablkem vyzkouším.Zní to zajímavě.
Doplňuji:
Tak to jsme na tom úplně stejně.Ohlásí se dcera,a je to také pekáč v troubě. :-))


Avatar uživatele
Zlatý

Znám a používám na chalupě, kde nemáme sofistikovanější techniku :)


Avatar uživatele
Zlatý

Ano, znám, mám a rád používám. Málem "prehistorická", "nezdravá", ale zla-tá ! Ty nové a drahé jí nesahají ani po kolena (můj názor).
Pokud chci, přípravím v ní vše ;-)


Avatar uživatele

Omlouvam se , nemam zkusenost , ani recept .... , ale cely zivot po ni touzim. Kolikrat uz jsem mela " nakroceno " , ze si ji koupim , ale pak , nevim proc , je mi nejak lito penez a zasvistim vedle do buticku. :-) Tise zavidim . Remosku i dobroty. :-) -iv-


Avatar uživatele

Já ji mám starou 33 let.Masíčko v ní připravené je lahoda,zapékané těstoviny, fr. brambory, kuře- kůrčičku takovou neudělá jiná sebelepší trouba. Buchty, perníky, všechno. Jen ta rýže mě, dudu, nikdy nenapadla,vyzkouším.Věříte,že nikdy jsme ji neměli rozbitou?I tu šňůru máme původní!


Avatar uživatele
Zlatý

Měla jsem ji pekla jsem v ní jak maso,sekanou tak buchty koláče .Byla to prima věc . Pak jsem ji dala synovi ,když odcházel z domova a už jsem si jinou nepořídila.Vidím na ní reklamy zase se vyrábí, možná........

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.