Avatar uživatele
Zlatý

Zmrazení čokolády?

Po velikonocích nám zůstalo spousta čokoládových figurek i vajíček a nejsme schopni je spotřebovat do data spotřeby a proto se ptám jetli je možné tuto čokoládu zamrazit a pokud ano,na jakou dobu. Děkuji Vám za odpovědi.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Bubca má pravdu. Našla jsem stejnou odpověď i na stránce o čokoládě, ale nikdy nezkoušela.
Já přidávám kousky čokoládových figurek do třených moučníků, i když chuť není nijak ohromující. Zbudou mně 2 - 3 čokoládová vajíčka, nemám tedy žádný problém s jejich likvidací.
Quentos má pravdu v tom, že figurky nejsou vyrobeny z kvalitní čokolády. V článku o čokoládě se určitě psalo o uschování čokolády, která je opravdu "čokoládová".
Doplňuji:
Ještě další rada -z chlazenou čokoládu nastrouhejte a nasypte do sáčku a pak vložte do mrazáku.
http://recepty.centrum.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

doplnění k odpovědi Bubči a AnnyS - na ten "rok" bych moc nespoléhal, "čokoládové" figurky mají s opravdovou čokoládou jen málokdy co společného, většinou jde o její náhražku z kakaa a másla, která se bohužel vskutku rychle kazí. Avšak datum spotřeby bývá obvykle "minimální", tzn. nejzazší doba spotřeby bude o něco delší.


Avatar uživatele

Zmrazená čokoláda není moc dobrý nápad. Má po rozmrazení tendenci ke květu.Nejlepší je chladné,suché,tmavé místo,tam by měla cca rok vydržet.

Zdroj: Google


Avatar uživatele
Bronzový

Já ti pošlu adresu a klidně ti pomůžu. V naší rodině je dost mlsounů.....


Avatar uživatele
Zlatý

I když by se to zmražovat nemělo taky ji dávám do mražáku a nechávám jí tam 1 měsíc déle ne.


Avatar uživatele
Bronzový

Po zmražení, jak začne rozmrzávat, tak se budou tvořit bílé fleky, které ale nejsou na závadu. Je to tím, že už na povrchu nezůstane ta lesklá vrstva, kterou tam dávají výrobci.
Pokud máte skutečně tolik čokolády, že ji ani nespotřebujete do bábovek, moučníků, pohárů, tak ji zamrazit dejte, ale musíte se smířit s tím, že už pak nebude tak vábná na pohled :-)


Avatar uživatele
Stříbrný

Jak Vám radí ženy, snažte se jí spíš zpracovat,než uchovávat.Je jasné,že se nějaká část bude muset zmrazit.(Jsem diabetik ,u Vás bych asi zahynul.) Poznámka je akademická.Michal.


Avatar uživatele
Bronzový

Taky nám jí zůstává hromada a tak pokud ji nepoužiji jako polevu na bábovku nebo do řezů tak ji nastrouhám na struhadle a dám klidně do mrazáku.Pak už jen vytahuji a odsypávám dle potřeby.Sníme totiž jen tu kvalitnější čokoládu a ty figurky z obchodů s tím moc společného nemají.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.