Avatar uživatele
Registrovaný

Zkušenosti s domácí pekárnou

Ahoj, máte někdo zkušenosti s domácí pekárnou, jíž jsem čerstvá majitelka?:o) Co třeba droždí? Dává se sušené nebo klasické? Díky za tipy!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

V domácí pekárně se dají používat sypké směsi i ty děláné podle domácího receptu. U směsí je jasné jak s postupem. Na ty domácí můžete použít oboje droždí. Jediný zádrhel je, když chcete chleba mít ráno čerstvý. Když jej večer chystáte je potřeba dát prvně vodu, pak směs a droždí úplně nahoru. Dobrou chuť přeji.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

mě k domácí pekárně přišel i návod na různé druhy těsta, takže chcete-li zkusit experimentovat, určitě najdete na internetu.


Avatar uživatele
Registrovaný

Domácí pekárna je super.Lepší je dávat droždí sušené.Pekárna je super věc.Dělají se v tom i těsta na pizzu či langoše a super jsou z ní i těsta na rohlíky.doporučuji!!!!


Avatar uživatele
Pokročilý

Já používám spíš čerstvé droždí, které rozdrolím, přijde mi lepší než sušené. Většinou zkouším recepty od různých kamarádek, ale občas koupím i směs hotovou z Lidlu nebo taky hotové směsi na chleba v Německu, tam vyjdou na pár korun a jsou taky na dva chleby.


Avatar uživatele
Registrovaný

pečivo je z ní mnohem chitnější než koupené a hlavně vím, co jsme dovnitř nasypala. Experimentování s troubou je taky super, na netu je plno receptů a mouky jsou též snadno k dostání


Avatar uživatele
Bronzový

Od chvíle co mám pekárnu jsem chleba nekupovala, jen sem tam rohlík :-D

Já osobně používám drždí sušené, přijde mi praktičtější jeho uchovávání a na chuť chleba to dle mého nemá vliv. Na rychlovku můžete vyzkoušet směsi, ale já doporučuji experimentovat a zkoušet svoje chlebíky. Na internetu je spoustu receptů, jsou i časopisy a dokonce i knihy receptů do domácí pekárny. Sama budete mít radost z výsledků... chlebík čerstvý, dobrý a pokaždé trochu jiný. (I malá obměna udělá divy - nakrájená a osmahnutá cibulka nebo různá zrníčka, i oříšky. Nebo před posledním mícháním přidejte nastrouhaný sýr.)

Kuchtění zdar ;-)


Avatar uživatele
Pokročilý

Já vím jen to, že je vše v krabici, nasype se to do pekárny, zapne a za 4hodiny je teplý chleba =)


Avatar uživatele
Registrovaný

Nejlepší a nejjednodušší je koupit si různé směsi v obchodě, vyrábějí různé druhy, slunečnicový, vícezrnný, rustikální, pšeničný, selský, s česnekem atd... A dobré je během pečení přidat různá semínka, např. slunečnicová, dýňová a podobně, podle chuti.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.