Avatar uživatele

Zkoušeli jste si dělat vlastní chleba?

máte někdo domácí pekárnu,vyplatí se a jaký je z ní chleba?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Chleba jsem dělala,ale z té kupované směsi,byl slunečnicový a pekla jsem ho v remosce,jelikož pekárnu nemám a chleba byl perfektní.I bez pekárny.
Ale prý se v pekárně dá upéct skoro všechno.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Pekárnu už mám tři roky a chleba v něm peču. Snažím se ho měnit, aby nebyl pořád stejný a mám ráda jeho vůni. Ale také chleba kupuju. Také v pekárně peču "vánočkový" nebo "bábovkový", vždy je co zakousnout k snídani.


Avatar uživatele
Zlatý

Minulý rok jsem koupil mé ženě domácí pekárnu.Chleba byl chutný a takový vláčnější.Pečivo bylo také dobré,nicméně pekárna skončila ve skříni.


Avatar uživatele
Zlatý

Ano, mám domácí pekárnu. Čerstvý domácí chléb je opravdu mňamka. Chléb je jiný, než kupovaný, ale výborný! V pekárně nepeču jen chleba. Peču v ní i kuře (je výtečné), nechávám v ní míchat těsto, jde využít i na přípravu marmelád.


Avatar uživatele
Zlatý

Nemám pekárnu, chleba jsem nezkoušel. Bohatě mi stačilo jak dopadla vánoční štola.


Avatar uživatele
Zlatý

maminka ho zkoušela, několikrát (bez pekárny). Byl výborný a sytý; tvarově poněkud nezvyklý (velmi úzký), ale to bylo proto, že do něj nebyla cpána žádná kypřidla nebo co to tam dávaj, aby to rychle a hodně vykynulo. Inu, dokud si člověk něco neudělá sám, nikdy neví, co do toho výrobci narvou.


Avatar uživatele
Zlatý

Pekárnu používáme asi tři roky. Pečeme v ní nejen chleba,a protože manželka je trošku kutílek,tak třeba buchty,houstičky ap. Je pravda, že ne vždy se to povede, ale cléb je fajn, a vlastně si upečete jaký chuťově chcete. Základní recepty byli přiloženy při koupi a pak už je to na vás. Ale kupujeme i v pekárně.


Avatar uživatele

Dřív jsem pekl,ale zjistil jsem,že je daleko rychlejší (kupodivu) chleba koupit,než vyrábět.
Domácí je sice lepší,ale ne zase o tolik,abych jej přestal kupovat.


Avatar uživatele
Zlatý

Bývaly doby, kdy třeba v pátek u nás po nájezdu lufťáků nebyla v obchodě ani patička. Takže doma něco upeklo v podobě chleba akupodivu to mělo dobrou chuť i super křupavou kůrku.
Domácí pekárnu doma máme už několik let a je poměrně často v provozu. Peče se z kupovaných směsí + tajemství pekařky. Jen snad při prvních pokusech než se vychytalo která směs je dobrá a která lepší a co dich ještě přidat aby byly ještě lepší bylo několik chlebů tužších. Ale dnes kolikrát bývá "snědený" ještě dřív než se smas vysype do pekárny.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.