Avatar uživatele
Zlatý

Zkoušeli jste "perníkovou" drobenku?

Do pekáče vymazaného máslem se dají vypeckované švestky a na to drobenka, do které se přidá perníkové koření. Je to takový počeštěný crumble - prý z Pardubicka. Podává se se smetanovou zmrzlinou.
Zkoušeli jste někdo? Váš názor na tu drobenku?
Doplňuji:
Dají se dělat i jednotlivé porce v kokotkách, je to praktičtější při servírování, kvůli štávě. Můj názor. :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Hmmmmmm to vypadá zajímavě to zkusím dík za tip, já dělám drobenku se skořicí
Doplňuji:
WeeBear můžeš vyzkoušet toto jestli neznáš http://recepty.vareni.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Zní to dobře, také vyzkouším.


Avatar uživatele
Stříbrný

Zní to úžasně. Zkusím v létě, až budeme mívat doma zmrzlinu pravdielně, ale určitě je to dobré i bez ní. Akorát já bych volila pro sebe asi spíše jablka. :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Jé,Damiáno a Hanulko,děkuju za tip,hned zítra vyzkouším...
Drobenku zbožnuju,i švestky či klasicky jablka,mnááám,už ted se olizuju..
Jsem si jistá,že to bude náramná bašta a ještě k tomu levná,no úžasné!
Děkuju.:-)


Avatar uživatele
Pokročilý

Ano, občas dávám i na tvarohovo-švestkový koláč žmolenku míchanou, půl obyčejné, půl perníkové. Dost často dělám žmolenku jen z perníku, nemusí se dávat mouka, stačí jen perník + máslo. To pak říkáme, že máme "zdravý koláč" :-).

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.