Avatar uživatele

Zelena paprika - Slovenska - proc - nektera pali a jina ne ? -iv-

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nepálivost papriky je výsledkem šlechtitelských snah. Ve výsledném produktu se vždycky najde několik jedinců, u nichž se projeví vlastnosti původního genetického materiálu, a to třeba až v několikáté generaci. U užitkových rostlin je to podobné, jako u šlechtěných plemen hospodářských zvířat či psů a pod.
Proti užívání šlechtěných produktů se ostře staví tzv. ekologická hnutí, takže až své zcestné představy prosadí, na nepálivou papriku můžeme zapomenout a nebudeme se bát, že bychom na nepálivou papriku vůbec narazili. Svět bude krásnější a zdravější.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Může to být samovolným, nechtěným mezidruhovým křížením. Některé druhy ale pálí víc nebo míň podle stupně zralosti.
( Zkušenost)
Doplňuji:
U jiných pálí zase jen semena.


Avatar uživatele
Bronzový

To netuším, ale jestli to nebude něco jako to, že některá okurka je hořká a jiná není... Já osobně jsem vždycky naštvaná, když je koupím a nepálí! :))

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.