Avatar uživatele
Frogman

Za jak dlouho se dá vejce natvrdo převařit?

Dnes jsem dal vařit vejce natvrdo a potřeboval jsem udělat spoustu dalších věcí, takže jsem na ně zapomněl a nechal je vařit asi 20 minut, ale vůbec nic s nimi nebylo. Dají se vejce „převařit“, případně za jak dlouho, za předpokladu ale, že nebudu brát v potaz vypařování vody tak, že by se pak „vařily“ na suchu? :DD

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, marci1 před 3036 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
briketka10

Já je vařila taky asi 20 minut, ale né na suchu
vodu měly v kastrolku, ale po těch 20 minutách
s nima nic nebude.
Hlavně nezapomeň vodu slít a nalej na ně ledovou
vodu pak slej a nech vychladit poté loupej.

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Opravil bych přátelé. Pokud vaříš vejce déle než 20 minut, žloutek je barevný jako duha, s převažující barvou žlutě-zelenou až šedě-modrou! Na chlebíčcích a jiných … ,žádná krása. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

Nedají se „převařit“- pokud sou ve vodě…
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

prevarené vajcia smrdia sírou, aj ked sú čerstvé, vôbec nie pokazené

a majú zelený povrch žĺtka

ale nie sú nejak jedovaté.....ak vo vode neplávu, sú proste jedlé

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Pokud se vejce vaří více než 12 minut, vzniká nazelenalý odstín bílku. Také se lehce odděluje bílek od žloutku a vejce mají „suchou“ chuť. 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

gecco pořád nemám palečky ?!

před 3036 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

😉

před 3036 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek