Avatar uživatele
Bronzový

Z jakých důvodů může být narušena zubní sklovina, takže se může vytvořit zubní kaz?

tedy mám na mysli to, co mohu ovlivnit, stravování např., které látky tu sklovinu narušují a které naopak posilují, zesilují?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejlepší : mléčné výrobky (vápník), potraviny s velkým obsahem vlákniny,
jahody (přírodní bělidlo). :-))
Nejhorší : citrusové plody, káva, čaj, krekry, keksy a slané chuťovky, limonády, kyselé okurky (!), tvrdé bonbóny, žvýkací bonbóny. :-((
Podrobněji ve zdroji :

http://ona.idnes.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mechanicky, nebo působením zbytků jídla. Čisti si zuby po každém jídle. Částečně může také narušit velké množství kyselého.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1608
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1281
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.