Avatar uživatele
postcd

Z jakých důvodů může být narušena zubní sklovina, takže se může vytvořit zubní kaz?

tedy mám na mysli to, co mohu ovlivnit, stravování např., které látky tu sklovinu narušují a které naopak posilují, zesilují?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3349 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Nejlepší : mléčné výrobky (vápník), potraviny s velkým obsahem vlákniny,
jahody (přírodní bělidlo). 🙂
Nejhorší : citrusové plody, káva, čaj, krekry, keksy a slané chuťovky, limonády, kyselé okurky (!), tvrdé bonbóny, žvýkací bonbóny. ☹
Podrobněji ve zdroji :

http://ona.id­nes.cz/nejlep­si-a-nejhorsi-potraviny-pro-vase-zuby-fmk-/zdravi.aspx?c=A130604­_104314_zdravi_pet

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Mechanicky, nebo působením zbytků jídla. Čisti si zuby po každém jídle. Částečně může také narušit velké množství kyselého.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek