Avatar uživatele
Zlatý

Z čeho se získává přírodní glutamát? Ve které potravině ho najdeme?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

je to z odkazu

pokusím se Vám to vysvětlit ne příliš odborně, aby to bylo srozumitelné. Glutamát sodný se průmyslově vyrábí z kvasinek na tzv. substrátech, které obsahují škrob, jak například škrob obsažený právě v kukuřici, o které píšete. Často se glutamát vyrábí z brambor, melasy, mouky nebo cukrové řepy), kde se rovněž nachází škrob. Tudíž je pěkné, že na výrobku je informace, z čeho je glutamát vyroben, ale nejspíše bude vyroben opět syntetickou cestou.
V přírodních zdrojích se glutamát vyskytuje v návaznosti na proetiny, takže ho obsahují např. vyzrálá rajčata, houby apod. Glutamát z kukuřice je na 99% vyroben syntetickou cestou

Zdroj: http://www.food-life.cz/diskus e/poradna_-_vyziva_19/vseobecn e_dotazy_72.html

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Terryle

Jůj, tak to koukám, já myslela, že glutamát se vyrábí jen uměle. Je to prý dost svinstvo, ale když ono to je tak dobrýýý... sakra, proč jsou ty nejlepší věci tak nezdravý? :o)

Avatar uživatele
Zlatý

BEAES

Prý se získává z mořských řas a sušených ryb.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.