Avatar uživatele
Pokročilý

Vyplatí se vyrábět doma marmelády?

cenově, množstvím chemikálií, cukru a podobně

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud máš zahradu s vlastními výpěstky pro výrobu marmelád, tak ano. Navíc - kvalita bude rozhodně vyšší a víš co tam dáváš ))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Nejen marmelády, ale též domácí povidla. Třeba letos bude v našem regionu velmi slušná úroda rybízu, takže zamražení a výroba marmelád v různých kombinacích bude přímo nutnost. Povidla manželka navařila loni. Uplatňuje jakýsi recept kdy vyloupané švestky nejprve bez míchání vaří delší dobu s cukrem a pak rozmixuje. Letos u nás modré ovoce pomrzlo, ale máme navaříno do zásoby.


Avatar uživatele
Bronzový

Jasně, třeba to může být dražší a pracnější, výsledek ale zpravidla předčí očekávání ve smyslu chuti a pocitu dobře odvedené práce. Domácí marmelády jsou pořád žádané zboží, ačkoli to dnes už se to moc nenosí, "čerstvé" ovoce je dostupné v každém období.


Avatar uživatele

Záleží na tom...
Pokud budeš cenu domácí marmelády porovnávat s nejlevnějšími ´s*ačkami´ na trhu, rozhodně se domácí výroba finančně nevyplatí (a to ani když nebudeš ´počítat´ práci).
Pokud budeš ale porovnávat i kvalitu, není nad domácí výrobek - zejména proto, že můžeš ovlivnit její složení a omezit chemii.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Nedávno jsem si koupil jahodovou marmeládu. Nemělo to kloudnou chuť Pak jsem zjisti obsah 20 % jahod 20% jablek A co byl ten zbytek je ve hvězdách.

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Vyplatí.Marmeládu je možné uvařit z každého ovoce a různě kombinovat.Švestky na povidla před vařením pomelu na masovém mlýnku.

Avatar uživatele
Zlatý

dudu

Jasná zpráva a souhlas s Tebou. Vaření povidel jsem vzpomínal kvůli technologii. Běžně se vaří za stálého míchání a rizika připálení. U mnou zmíněného receptu /podobně jako u troubového guláše/ je sympatické, že se u něj nemusí stát a zamíchání je přímo zakázáno.

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

Díky.Základní dávku 3 kg švestek pomelu,zaliji 1/4 l octa a nechám minimálně 16 h odstát.Potom přidám 1,5 kg cukru (pokud jsou švestky kyselejší můžou být 2 kg),počkám až se rozpustí.Následně vařím bez míchání při nižší teplotě dvě hodiny.Stařičký recept,ale pochoutka.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.