Avatar uživatele
Registrovaný

Vodu po uvaření soje vylít ?

Dobrý den,
v návodu na přípravu sojových kostek je uvedeno, že kostky se povaří .. a voda se slije (vyleje ?) či vymáčká.
Připadá mi to "neekonomické". Má s tím někdo zkušenosti či je vylití vody nutné ze zdravotních, chuťových či jiných důvodů ??

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

mi jsme se hledači ve škole učily že se voda musí slit.


Avatar uživatele
Pokročilý

No pokud z toho nechces delat polévku ;-) tak bych tu vodu proste vylil a nechal to odkapat. Nedokážu si to teda představit jíst to přímo z te vody...


Avatar uživatele
Stříbrný

POkud máte v úmyslu si ze soji vyrábět kostky -tedy sojové maso, pak určitě vodu slejte.
Někteří lidé používají vodu po namočení luštnin třeba při přípravě polévky, ale i tam je lépe ji slít, především kvůli chuti a barvě pokrmu, protože ve vodě zůstávají různé nečistoty z luštěnin. Nejsou sice nijak zdravotně závadné, ale výslednou chuť, vůni a vzhled by ovlivnit mohly.


Avatar uživatele
Pokročilý

Soja se jen namočí a potom vodu vždy vylít.Tá se nepoužívá!Vše co má v soji zůstat jsou jen dochucovadla,které jste do vody přidal.

Zdroj: Dělám soju,protože jí mám ráda


Avatar uživatele
Registrovaný

ja varim neco jak cinu nebo ze stavou a pouzivam to jako vyvar ma to cele lepsi chut nez tam dolivat vodu


Avatar uživatele
Registrovaný

Ten návod je úplně nesmyslný. Tím se pouze odstraní poslední zbytky chuti a o to víc se musí dochucovat. Určeno pro ty, co si chtějí namlouvat, že jedí maso. Ale jedí soju.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.