Avatar uživatele
Zlatý

Vlastníte remosku?Pečete v ní raději než v troubě?A proč?

Chtěla bych si ji koupit,hodně lidí ji chválí.Mám ale horkovzdušnou troubu,tak nevím,jestli to není zbytečné.Děkuji za jakékoliv informace!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Mám stařičkou, malou, kulatou remosku a poněvadž jsem sám, peču v ní celkem často maso, zapékané brambory, šunkofleky atd.
Má menší spotřebu než trouba, jídlo se mně tam vejde, tak proč bych měl roztápět velikou troubu?
Troubu využívám při přípravě celé drůběže, většího masa vcelku a zejména pak na pomalé, několikahodinové pečení při teplotě 120stC, což moje remoska samozřejmě neumí.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Jsem na tom podobne jako Drap.
Doplňuji:
Ale varit umim.


Avatar uživatele
Zlatý

Na chalupě nemám troubu, takže využívám dvě remosky různých velikostí. Na pečení těsta je výtečná, na maso už méně, protože se spíš dusí, než peče. Kdybych měla zhodnotit pořadí, tak na 1. místě horkovzdušná ( multifunkční ) trouba, 2. elektrická trouba, 3. remoska a na posledním místě plynová trouba. Ta je na pečení masa sice dost dobrá, ale třeba buchty neupeče kvalitně ani vypodložená střešními taškami, dalším plechem a s hrnečkem vody.
Pokud máš horkovzdušnou troubu, remoska je zbytečná.
Zdroj : životní zkušenosti


Avatar uživatele
Zlatý

Mám remosku, ale používám ji hlavně na chatě, protože na můj vkus až "moc" šetří můj čas, kterým relaxuji u vaření.
Super chalupářský recept - brambory, cibule, zelenina podle chuti, nakrájená krůtí prsa, sůl, pepř, máslo, podlít trochu kuřecím vývarem, na to mozzarella a dál se o to nestaráš - zaručená lahůdka i za studena. :-)
Svého času, na studiích - v privátě bez trouby, jsem ji využívala na všechno - dokonce jsem v ní pekla i vánoční cukroví! Je z ní vynikající pečené kuře. Ale pokud máš horkovzdušnou troubu, myslím, že ji moc nepotřebuješ.


Avatar uživatele

Tam je i moje odpověď,nic se nezměnilo,jen,že bych potřebovala novou.Ale ty ceny..

Zdroj: http://www.odpovedi.cz/otazky/ znate-a-pouzivate-jeste-remosk u


Avatar uživatele
Zlatý

Nevyznám se až tak ve vaření. Remosku jsme léta celkem intenzivně využívali. Posledních několik let leží ladem.
Zřejmě záleží, jak moc a pro kolik osob vaříš. To co jde v remosce, jde i v troubě. Je na zvážení, jestli to nebude jen další krám do domácnosti.


Avatar uživatele

Remosku jsem dříve měla a využívala ji hodně. Dosloužila a já už neměla důvod pořídit si další. Kvalitní trouba ji plně nahradí.
Pro přípravu menšího množství jídla se určitě vyplatí remoska.


Avatar uživatele
Zlatý

K plné spokojenosti nám stáole slouží remoska, kterou jsme dostali jako svatební dar v roce 1973. Téměř výlučně ji využíváme jednak k přípravě rýže /a věřte, je vynikající/ a pak k pečení vepřového kolena a zde je výsledek ještě o poznání lepší.
Doplňuji:
omlouvám se za překlep ve slově "stále" a navíc, ač nerad musím objektivně konstatovat, že podle mojí paní je takto připravená rýže daleko chutnější, než jakýsi kus vepřové okončetiny....


Avatar uživatele
Zlatý

Remosku mám a používám ráda. Záleží na počtu porcí, které vaříte. Mně to vyhovuje.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.