Avatar uživatele
Bronzový

Víte, jak je složité uvařit párky?

Neuvěřitelná diskuze :)

http://recepty.brtnik.info/…
Doplňuji:
Však je to samozřejmě recese :)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

V době KFC, Macdonačů, hladových oken a dalších rychlých občerstvení vlastně lidi ani nepotřebují ohřívat párky. Já je vlastně nyní taky neohřívám, protože současné párky mi nechutnají. Nejsou to ty dobré, které si pamatuji před revolucí, když u nás byly ještě přísné potravinářské normy.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Je to opravdu bomba, ale když si vezmeme, že jsou lidé, kteří párky nikdy nevařili, tak se asi není čemu divit.


Avatar uživatele

Ohřívání párků se tady už také probíralo a byla u toho bohatá diskuze.
Úsměvné je, že si ze svých dětských let nepamatuji, že by párky při ohřívání praskaly. Dnes voda ještě ani nevaří a párek rupne. Jestli to také není jinými surovinami, ze kterých se ty dnešní lahůdky vyrábí.
Když táta udělal domácí klobásy, tak se mohly klidně vařit půl hodiny a nepraskly. Ty dnešní kupované (i chuťově těm tatínkovým nemohou konkurovat) praskají také, ať jsou za jakoukoliv cenu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Při ohřívání se párky nesmí doslova vařit jinak se pod slupkou vytvoří pára která je potrhá. Párky se musí jen prohřát v teplé vodě tak do 80 °c .
Doplňuji:
Je fakt že dnešní párky už nevidí při výrobě pořádný kousek masa. Dnes jsou to skoro samé kuřeci separáty ze strojně vykoštěného masa tlakovou vodou. Která z masa vymyje všechnu chuť a masovou šťávu. Kuřecí odpad z dělené drůbeže a sojová mouka.

Zdroj: Vlastní zkušenosz z provozu hospůdky.


Avatar uživatele

Opravdu zkusím na štědrý den v rychlovarné konvici.


Avatar uživatele
Zlatý

poznal som "kuchárku", ktorá keď prvýkrát išla robiť praženicu, hľadala v šuplíku otvárak na vajcia.

;)

takže už sa nedivím ničomu.
v anglicku je možné kúpiť i čaj v konzerve.


Avatar uživatele
Stříbrný

Ano, je to"velmi, velmi složitá příprava", proto jsem je už před lety z jídelníčku úplně vypustila, stačí, že mě tím hnusem cpali v dětství, já bych párky, ani jinou uzeninu nenaservírovala nikomu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Taktéž si nepamatuji, aby za komunistů ohřívané párky praskaly (teda oni praskly, ale to člověk na ně musel zapomenout a půl hodiny vařit).
Ale poradím jak udělat aby nepraskly.Než se dají vařit několikrát propíchnou párátkem.Pokud na ně opět nezapomenete, tak při ohřívání, těch několik minut, neprasknou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Nevím, kdo diskuzi na brtniku četl, já ano - a narazil jsem na zajímavý příspěvek, cituji (sic):

"Michal Kolesa napsal(a): Vařené debrecínské párky

Dobry večer , a umí parky ve vodě plavat ?
A nebo jsou jemom ponořené ? Mohu doporučit místo hořčice pribinaček
Popřípadě mohu zaslat foto
ohřateho parku focene se stativem samozřejmě bude obsahovat vodoznak

Děkuji
Velky jedlík

Kolesa Michal "

:-DDD

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

elektrikář

Ono také přírodní střívko proti umělému z kutisynu zřejmě má jinou pevnost, a roztažlivost.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.