Avatar uživatele
Registrovaný

Věříte na tři bílé smrti? Cukr, sůl a bílá mouka? Jestli ano, jak je nahrazujete?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

ale prdlajs. Když to s nimi člověk nepřehání, není se čeho bát. Všeho s mírou platí i zde; na všem našli něco závadného, to by člověk v podstatě nesměl nic žrát

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Nebral bych to zcela doslova, generace před námi taky jedli nezdravě a přejídali se a dokonce i kouřili cigarety a dožili se požehnaného věku, takže k otázce: určitě všeho s mírou a jíst ode všeho trochu...


Avatar uživatele
Zlatý

Cukr se dá nahradit Stévie sladká - Stevia rebaudiana,Sůl KARDISAL je vařená jódovaná jedlá sůl se sníženým množstvím chloridu sodného o 40%, což je již nezanedbatelná změna ve prospěch Vašeho zdraví. Používá se místo běžné kuchyňské soli bez znatelné chuťové změny jídel a potravin.Bílá mouka -nahradit celozrnou a nebo žitnou.


Avatar uživatele
Bronzový

Souhlasim s "Quentos"em,dnes je jiz tolik veci"spatnych",ze jiz skoro neni nic "zdrave".
Ale ,abychom neumreli ,musime neco jist,ale s mirou,nekdo i s Mirou.
Jsou lide,kterym nevadi alkohol a cigarety a doziji se vysokeho veku.
Ale je pravda,jak rikala moje babicka- snidani snez sam,o obed se podel s pritelem a veceri dej nepriteli.ne ze bych se tim ridil,ale neco na tom je.


Avatar uživatele
Zlatý

Cukr nahrazuji cukrovinkami. Ty jsou barevné. Sůl dávám do jídla, takže se taky zabarví a syrovou mouku nejím, opět se při úpravě zabarví. Horší než tyto tři bílé smrti je smrt ze ztráty soudnosti.


Avatar uživatele
Bronzový

Cukr,tedy ten bílý rafinovaný,je skutečně problematicky stravitelný.Musí se nejdřív doslova "přecedit" přes naše játra a teprve potom je použitelný pro naše tělo.Lze nahradit včelím medem (nejlépe tuzemským přímo od včelí farmy).Med obsahuje jednoduché cukry (glukozu,fruktozu) a je lehce stravitelný.Netloustne se po něm.(Pokud se dá včelám do úlu bílý cukr,přemění (invertují) si ho na jednoduchý cukr)Co se týká bílé mouky,myslím,že naše středoevropská těla jsou schopna určité množství bílé mouky zvládnout vzhledem k tomu,že naši genet.předkové se jí také cpali.Lepší je ale tmavé pečivo.Tedy to pravé a ne jen obarvená bílá mouka.Sůl stačí jen minimum na den.Já např. vzhledem k hypertenzi vůbec nesolím.Stačí ta sůl co je běžně v pečivu.Některé běžně dostupné potraviny nepozřu,protože jsou na mě přesolené.Chutnají mi štiplavě a jsou hořké.Navíc mě štve,že ta sůl často přehluší chutě jiných přísad (slaná polévka),které v jídle jsou.


Avatar uživatele
Pokročilý

Každých 10 let vznikne módní vlna, co jíst a co nejíst.
Nejezte jednostrannou stravu, rozdělte si ji na 5 x za den. A množství, jak to tady již bylo uvedeno - všeho s mírou.

Zdroj: pknewshop.cz/zdravi

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1282
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.