Avatar uživatele
Zlatý

Vaříte si čaj po šálcích nebo ve velkém?!

U nás je uvařený a oslazený v konvici o obsahu 2 L a nikdy nesmí chybět na lince. A co u vás ?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jak kdy a jak který. Ráno černý čaj "ve velkém" - do konvice, se zázvorem a citronem. Mám-li chuť na jiný čaj pak během dne, tak ten už po šálcích.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Konvice něco přes litr, k tomu termoska, když mám/e chuť na teplý a nebo naopak petka v lednici.
;-)
Čaje ´všeho´ druhu - od zeleného přes černý či bílý po Roobois - akorát ty ovocný ´běsy´ mi nesmí přes práh.


Avatar uživatele
Bronzový

já si vařím čaj do půllitrového hrnku, což je takový větší šálek :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Vařím každé ráno džbánek o obsahu 1,7 l roibos čaje a celý den ho popíjím. Ředím ho ještě vodou neb 1,7 l mi na celodenní pití nestačí. Nesladím ho. A hlídám zásoby, aby mi nečekaně nedošel.:-)
Doplňuji:
..... ovocné čaje taky doma "nepěstuji".....


Avatar uživatele
Stříbrný

Doma si čaj připravuji do litrové konvice. Někdy různé bylinky, někdy sypaný vážený čaj (nyní mám nejraději polofermentovaný) a někdy také směs bylin a čaje. V práci zásadně čaj ze sáčků, který není tak dobrý, ale příprava je rychlejší. Zásadně se vyhýbám ovocným čajům a pokud mi jej někde nabídnou tak jej odmítám.


Avatar uživatele

Čaj si vařím pouze na snídani,tak že po šálcích.


Avatar uživatele
Zlatý

Ve velkém i malém. Ve větší konvici i šálcích. Zelený, roobois, kopřivový, šalvějový .. ap. Stejně jako u "gecco" - ovocné ne, i když pro návštěvy je mám. :-))


Avatar uživatele
Registrovaný

Já většinou používám klasický Frenchpress. Má objem snad 1,5litru, takže vždy ráno udělám čaj a rodina si bere podle chuti. Když dojde udělám nový, když vychladne ohřeji v mikrovlnce - podle mě se jedná o ideální řešení.

Zdroj: http://www.nabytek-cernymost.c z/french-press-tescoma/


Avatar uživatele
Zlatý

Ve velkém. Šetřím pytlíky s čajem. :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Čaj (ať už jakýkoliv) je nejzdravější nápoj(*). Já si dělám litr (čtyři sáčky) najednou. Po šálcích se vyplatí jen zelený, který dokonce vyžaduje tu nižší teplotu, kterou černý nesmí mít (musí mít vařící vodu a předehřátý šálek, jinak by nevyšel hezky).

*) v restauracích (samá cola, kafe, energičák, konzervanty, barviva...:DDD)


Avatar uživatele
Bronzový

Přiznám se, že nějak moc čaj nemusím a už vůbec ne černý, pouze bylinky + ovocné čaje. Asi je to pozůstatek z dětství, kdy moje babička pořád vařila silný černý čaj (tehdy Vietnamský čaj 1,90(?) Kčs za sáček), který nechávala dlouho louhovat + tvrdá voda = nic moc chuť i přes množství cukru ...


Avatar uživatele
Pokročilý

Ve velkém - teda ve velkém hrníčku.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.