Avatar uživatele
john 007

Vaří se polívka z kapřích hlav i z očima

Nevim si rady

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3415 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Oči tam klidně nech – ale vyřízni žábra – ta zachycují spoustu svinstva a mohou, případně, způsobit pachuť polévky…
😉
Oči – pokud je uvaříš, vyhoď až spolu s kostmi.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
talka

Já je vylupuju před vařením.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
tazatelka

Klidně ano, z uvařené ryby jdou očka vyloupnout skoro sama, tak proč si přidělávat zbytečně práci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Oko, do duše okno – na někoho může možná působit nepříjemně oko dívající se z vařící vody, ale polívce to asi vadit nebude. V naší domácnosti vydloubáváme před vařením.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Vzhledem k tomu, že kapří hlavy po cca 20 min vaření v polévce rozmačkám mačkadlem na brambory (pak polévku po uvaření přecedím) a vařím ještě cca 15 min dál, oči vždy předem vydloubnu malou kávovou lžičkou. Z hlav se musí kompletně odstranit všechny části žáber, nebo bude polévka hořká a nejedlá. Hlavu rozpůlím velkým ostrým nožem a vyčistím od žáber, pak omyju a pak teprve dám do vody vařit

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Žanda

Já je vždy vyříznu i se žábrami.Dost to klouže,pozor,na říznutí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek