Avatar uživatele
maschin

V kolik zavírali a otvírali hospody/restaurace za socialismu?

nevíte? Existovali už nonstopy?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? chachar1922 před 3026 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

dalo se nonstop chlastat, ale ne v jednom podniku. existovali bufety otevřené od 6 hodin ráno, ale zavíraly po obědě. hospody třeba od 10hodin a zavíračka se „dodržovala“. hospodský zamkl, zhasl a co se dělo uvnitř, vědí jen účastníci. vinárny fungovali až do rána.
Kladeňáci by mohli určitě vyprávět o bufetu Zóra, kousek od vrátnice do kolbenky 😁

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jirkajirka

Když Slovák řekl,,Už čapujů" tak bylo 10 hodin ráno.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kodl67

To teda neexistovaly…po­licajti chodili po městech a vesnicích a tvrdě hlídali dodržování zavíračky.Co já si pamatuju,tak otvírali někde v 8 nebo v 9ráno a zavíračka byla max.v 23 hod

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ten který je

Hospody se zavíraly okolo 22–23 hod.Potom už jen zajít do vinárny nebo koupit pití domů s sebou.:-) Jeden nonstop ale existoval v Praze ve Vodičkový ulici.Nebylo ale radno tam chodit,protože osazenstvo tvořili povětšinou kriminálníci.

Upravil/a: ten který je

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Jako študent v Praze jsem znal hospodu na Smíchově, která otvírala v 5 ráno (pro dělníky) a pár vináren zavíralo až ve 3 ráno. Nejhorší bylo nějak přečkat ty 2 hodiny na suchu a pak se jelo dál…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Oficiálně přes všední den od 09– 23, o víkendech do půlnoci. Myslím tím hospody III. cenové skupiny a nižší. No, a potom, až prošla hlídka VB s PSVB, zadním vchodem zpátky až do rána.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
sesednizkola

To neslo jit treba v patek do hospody a sedet tam do dvou do rana?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

na vojně (ZVS) jsem sloužil v Praze a někerý nalejvárny v Dejvicích měly votevříno již v 05h ráno aby se pracující proletář mohl posilnit půllitrem smíchova či půldeckou rumu a hybaj svižně do rachoty…zavíračka bejvala běžně ve 22:00 i v menších obcích teda
leda na nádru až 24:00 když cestující čekali na vlak

Upravil/a: lexx

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Každý nadává na muslimy, ale že mají zákaz požívání alkoholu a místo zažlucených hospod čajovny značí téměř absolutní absenci alkoholiků, jenom u nás někteří muslimové nasávají, protože taková je naše kultura…fuj.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Bolo to rôzne, hlavne za prezidentovania súdruha Gustáva Husáka. Na Slovensku, na rozdiel od českých zemí, platil a dodržiaval sa :( tzv Husákov alkoholický zákon: alkohol až po 10.hodine. Ale nepomohlo to „skalní“ si nakúpili večer a ráno (pred 10:00) už mali „červené nosy a zakalený pohľad“
Reštaurácie zatvárali prevažne oficiálne medzi 22:00–24:00, neoficiálne, viď boreczech, podľa dohovoru zákazníkov s personálom, po polnoci otvorené ostávali nočné podniky, niektoré bufety a večierky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… normálně se mohlo nalejvat a točit pivo až od 10 hodin,ale byly výjimky,na žiřkově byla knajpa a tam točily už od čtyř (nevzpomenu si na název,šlo se od Slenářky,okolo Jíšů dolu…)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Ano, o jednom vím. A otvíračky byly různé. Hodně z nich mělo jeden den v týdnu zavřeno. Ta moje ( kde jsem pracovala) v pondělí a zbytek dnů otvíračka od 10–24hod. Ale pak byly bary a kavárny apod a ty měly třeba do tří do rána.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Hospody a restaurace měly otevřeno od 10 – 22 až 23h.
Ve vinárnách/kavár­nách, kde se tančilo (živá kapela) byla provozní doba od 18h,
zavíralo se mezi 2 – 3h. Od půlnoci se nepodávalo teplé jídlo, už jen obložené talíře a mísy- Provoz každý den, zavřeno bylo jen v pondělí.
Víkendové měli otevřeno v pátek a v sobotu.

Příslušníci VB uniformovaní i v civilu dohlíželi na dodržování zavírací doby.
Byli to však také „jen“ lidé ;). Pokud nebyl v podniku problémový zákazník (obtěžující a rejpal, provokatér zlitý pod obraz), zamkly se za nimi dveře, ztlumilo osvětlení, případně musicbox (kytary a harmoniky utichly) a sedělo se, dokud to zvládl ochotný personál.
Hlavně bylo třeba dodržet noční klid, aby lidé bydlící v okolních domech neměli důvod ke stížnostem, nebyli rušeni.
V KV byl 1 – 2 podniky otevřeny oficiálně nonstop, ale tam se běžní čecháčkové nezdržovali …
;-D

Havíři na Ostravsku doplňovali v pivnicích tekutiny po noční směně již od časného rána (v takových hangárech se vozily půllitry piva na velkých servírovacích vozících /jako v nemocnicích/) ;)

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Pumíku, oni ti muslimové jsou vůbec divní. Taky nesmějí vepřové, protože prase je nečisté zvíře. A sami se chovají hůře než prasata. Muslimové jsou urážkou prasat.

před 3026 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ten který je

AD Kepler:Restaurace U Tatrovky kde už ráno seděli dělníci v monterkách a popeláři a Restaurace U Váhy. 🙂

před 3026 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jo, zrovna tu druhou jsem měl na mysli 🙂

před 3026 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření