Avatar uživatele

Umite,nebo si to nekdo dela-ususit maso?

Jakou to ma asi chut?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ilines, nikdy jsem nezkoušela. Ale strašně moc mně chutná. Občas si je koupím. Je však chuťově nesrovnatelné s tím, které mně známá dovezla ze Španělska.

Našla jsem Vám recept na jeho výrobu.

Vynikajícím energetickým zdrojem je sušené maso. Můžete si ho vyrobit sami doma. Stačí k tomu obyčejná nejlevnější sušička na ovoce. Doma vyrobené sušené maso dokážete zbavit až 99% vody, tedy 80% jeho váhy v syrovém stavu. Vysušíte je dokonale a nemusíte je tedy jakkoli konzervovat. Stačí zamezit přístupu vlhkosti zabalením do potravinové fólie a vydrží v jakýchkoli teplotách takřka neomezenou dobu.

Maso se suší syrové. Kvalitnější je hovězí, obsahuje více bílkovin a méně tuku, v horším případě se dá vzít libové vepřové, to je zase chutnější. Potřebujete libové maso, pokud možno odblaněné (alespoň trošku). Je-li maso prorostlé tukem, raději ho neberte. Tuk se nevysuší a mohl by být důvodem pozdějšího zkažení masa. Na výrobu stačí jednoduchá sušička, která stojí cca 1000 Kč. Maso se nakrájí na plátky (jako na bifteky), je dobré je naklepat paličkou, jemně se z obou stran okoření a osolí (asi jako kdyby jste dělali bifteky). Můžete si vyrobit několik chutí. Osvědčená koření jsou: sušený česnek, kari, pepř, divočina, gulášové k., grilovací k., směs na steaky, na čínu, na rožnění, nebo se posype jen obyčejnou vegetou – také chutná skvěle. Nakonec se nakrájí na čtverečky asi dva krát dva centimetry a naskládá do sušičky. Suší se nejméně 2 – 3 dny, až je úplně suché – zvonivě „plechové“ a tvrdé. Musí být úplně suché – jako chipsy, jinak vám může zplesnivět. Nebojte se, v ústech po chvíli zvlhne a nebo jej můžete uvařit.

Zdroj: http://webcache.googleusercont ent.com/search?q=cache:Kzp7zQD kBsMJ:www.jahodapetr.cz/susene -maso.html+su%C5%A1en%C3%A9+ma so&cd=3&hl=cs&ct=clnk&gl=cz

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

mě to tedy nechutná ,párkrát jsem se nechala zlákat -nebylo ale domácí

http://clanky.vareni.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Já sušený maso párkrát měla a chutnalo mi moc. Prostě hodně nasolený tuhý maso. Záleží na tom, co se suší a jak se to předtím připravuje - jeslti se suší syrový nebo už nějak předvařený, předpečený nebo předuzený. Já měla tuším něějaký to předpřipravený.
Ale přijde mi to spíš na chuť, na zahnání hladu si to představit neumím - než bych do sebe dostala tolik, abych neměla hlad, upadly by mi z toho žvýkání čelistní klouby :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.