Smíchá-li se trvaroh, lž sody bic. vznikne konzistence tav. sýru. Jakou
reakcí?
Doplňuji:
Není konzumace sody bic. nežádoucí?(Nebo se přemění v něco
jiného?)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Drap, Nicozjb, jamilen před 4069 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Princip výroby tavení sýrů pomocích tavicích! solí je rozložení
kaseinu a emulgace tuků ve vstupní surovině ( což je nastrouhaný tvrdý
sýr). Takže trochu málo tuku ve tvarohu je a kasein tam také bude.
Zmícháním s jedlou sodou ( hydrouhličitanem sodným) vznikne něco co je
podobné tavenému sýru. Pokud vám to chutná nic proti tomu. Běžná praxe
při výrobě tavených sýrů je dochucování. Je možné přidat přidat
máslo, sůl, koření a pod. podle gusta.
Jernom nevím jestli se to vyplatí.
Při běžném průmyslovém tavení se dnes používájí fosfátové tavicí
sole místo dříve zdravějších používaných citrátových. Mimochodem
fosfáty se používaly i při výrobě pracích prášků, takže ta bicarbona
na tom bude o něco lépe i když se s ní dříve také pralo.
0 Nominace Nahlásit |
Já to řeknu dost laicky.
Přece tyto sýry už to mají v názvu – tavené sýry – vyrábějí se
tavením pomocí tavných solí, které v domácím použití nahradí jedlá
soda (hydrogenuhličitan sodný).
Ten problém…
Sýry jsou bohatým zdrojem vápníku, které jsou pro organismus snadno
využitelné. Jenže v případě tavených sýrů se právě vápník naváže
na tu tavnou sůl / sodu a tím se stává pro organismus nevyužitelný.
0 Nominace Nahlásit |
Jaká reakce nevím, to ti spíše popíše Mosoj. Ale sýr je z toho chuťově opravdu vynikající.
0 Nominace Nahlásit |
Soda bicarbona se používá nouzově při přejezení nebo pálení žáhy,ale neměla by se konzumovat pravidelně.Když si vezmeš jakou chemii denně konzumuješ v kupovaných potravinách…
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1675 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 623 | |
da ny | 573 | |
zjentek | 561 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |