Avatar uživatele
Registrovaný

technologicka uprava vareni

vsechno co s tim souvisi

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

TÚ (technologická úprava)vaření se shoduje se zásadami ZDRAVÉ VÝŽIVY (vhodné např. i pro pacienta s dnou nebo cukrovkou), upřednostňujeme TÚ bez použití tuku. Vylučuje se smažení, preferuje se vaření, vaření v páře, pečení, pečení v alobalu, opékání nasucho, úpravy na teflonu, dušení bez tuku, úpravy v mikrovlnné troubě, grilování bez přídavku tuku apod. Další TÚ je např. sous-vide, pocházející ze Španělska. Vyznačuje se minimální ztrátou při tepelném zpracování a úsporou energie. Množství povolených dávek tuků se řídí dle tabulek. Pokrmy se zahušťují jen povolenýým množstvím mouky a nemají být příli slané a pikantní, aby nepodporovaly chuť k jídlu.
Pro podrobnosti o jednotlivém zpracování potravin Vás odkazuji na www stránky http://www.viviente.cz/…

Zdroj: http://www.viviente.cz/vhodna- technologicka-uprava-pokrmu/

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.