Avatar uživatele
Registrovaný

technologicka uprava vareni

vsechno co s tim souvisi

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

TÚ (technologická úprava)vaření se shoduje se zásadami ZDRAVÉ VÝŽIVY (vhodné např. i pro pacienta s dnou nebo cukrovkou), upřednostňujeme TÚ bez použití tuku. Vylučuje se smažení, preferuje se vaření, vaření v páře, pečení, pečení v alobalu, opékání nasucho, úpravy na teflonu, dušení bez tuku, úpravy v mikrovlnné troubě, grilování bez přídavku tuku apod. Další TÚ je např. sous-vide, pocházející ze Španělska. Vyznačuje se minimální ztrátou při tepelném zpracování a úsporou energie. Množství povolených dávek tuků se řídí dle tabulek. Pokrmy se zahušťují jen povolenýým množstvím mouky a nemají být příli slané a pikantní, aby nepodporovaly chuť k jídlu.
Pro podrobnosti o jednotlivém zpracování potravin Vás odkazuji na www stránky http://www.viviente.cz/…

Zdroj: http://www.viviente.cz/vhodna- technologicka-uprava-pokrmu/

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 860
Zlatý annas 765
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 434
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.