Avatar uživatele
Pokročilý

sušené ovoce

Jak si sušíte ovoce když nemáte sušičku.?
Je suš. ovoce stejně zdravé jako čerstvé.?
Jaké druhy máte nejraději.?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

V el. troubě s pootevřenými dvířky při teplotě cca 30stC. Jakmile už začne vysychat, zvýším teplotu zhruba na 60 a troubu zavřu. Na závěr troubny vypnu, a nechám dosušit jen dosušit. Trvá to sice dlouho, ale s výsledkem jsem býval vždy spokojen (teď už nesuším).
Vitamíny při sušení tímto uzpůsobem se neztrácejí a nejraději mám hrušky ))
Praxe

Doplňuji:
Teploty jsou přibližné, důležitá je nižší zpočátku a nezvýšit pak na více než 85stC (ničí se především vitamíny).
Něco jsem i našel, já jsem ovoce ale vždy krájel. Musíš si to vyzkoušet, časem si ty ty teploty upřesníš podle velikosti a druhu ovoce, vlastnosti trouby, atd.
http://jahoda2020.blog.cz/…
http://www.veronica.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Domácí je fajn, ale kupované sušené je dokonce nezdravé, dávají tam pěkná svinstva...ale jako do všeho dneska...


Avatar uživatele
Stříbrný

My sušíme jen jabka, jiným ovocem nedisponujeme v dostatečném množství. Křížaly lze sušit i na mírnější teplotě, proto máme udělány dřevěné rámky opatřené sítem, dáváme je na radiátory. Tyhle sušiče používáme i na houby. Jiné ovoce, např. hrušky, je nutno sušit v troubě.

Stejně zdravé není, přece jenom čerstvé je čerstvé, ale furt lepší než kompotované třeba...

Nejradši mám křížaly a švestky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.