Avatar uživatele
Pokročilý

Starší pečivo.

Prosila bych o radu,jak zpracovat starší,ne ještě tvrdé pečivo,rohlíky a housky.Mimo knedlíku,žemlovky a potom strouhanky nevím,na co by se ještě dalo použít.Děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Třeba nádivku do kachny, ale postačí i do kuřete.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Davam myslivcum pro dokrmovani lesni zvere.


Avatar uživatele
Zlatý

Udělejte si rychlou a levnou dobrotu, chléb či pečivo namočit do rozšlehaného vajíčka osmažit na pánvi z obou stran , potřít hořčicí a obložit rajčetem paprikou, cibulí.
Nebo nakrájet pečivo na kostičky a na cibuli orestovat a zamíchat s vajíčkem ,ˇ/udělat takové jakoby knedlíky s vajíčkem/ Je to moc dobré.
Je dobrý i zeleninový salát s krutonky z pečiva. Jednoduše ho osmažte nakrájené na pánvi a šup s tím na salát


Avatar uživatele
Bronzový

Dělám rohlíkovou pizzu.Těsto podle receptu a na ni co dům dá. Salaám, šunku, kabanos, paprika, rajče, cibule, olivy, prostě co kdo má rád nebo má v lednici.Vše posypat sýrem a dopéct.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/rohli kova-pizza/


Avatar uživatele
Bronzový

Ze staršího chleba chlebový bramborák - Chléb namočíme do mléka a rozmačkáme. Přebytek mléka vymačkáme, přidáme jedno nebo dvě vejce podle množství. Ochutíme jak jsme zvyklí u bramboráku - sůl, česnek, majoránku atd. Pokud je těsto moc řídké, přidáme trošku strouhanky a smažíme jako bramboráky.


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud se jedná o rohlíky, dám je na 15 sekund do mikrovlnky a jsou výborné jako z pece, ale musí se hnez sníst.


Avatar uživatele
Pokročilý

Není to přímo odpověď na otázku, ale malá rada. Pečivo které zbude, nenechat okorat a ztvrdnout, ale šoupnout na mrazák. A pak podle potřeby, jak už tu bylo napsáno, na chvilku do mikrovlnky. A máte ho téměř jak čerstvé. Je to odzkoušeno.
Na Slovensku jsem zažil, že starší pečivo pokapou mlékem, posypou skořicí a cukrem a dají na chvíli do trouby. Kupodivu, ale bylo to zajímavé a k jídlu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Jako študáci jsme dělali studenský řízek. Rohlíky se nakrájejí na kolečka osmaži,po jedné straně, otočí a zalijí rozšlehaným vejcema a nechají vejce ztuhnout.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.