Avatar uživatele
Zlatý

Stačí doba od zalití kávy do konzumace na to, aby se z kousku skořice vyloučily požadované látky?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Záleží na tom, jak horkou pijete kávu. Pro vyluhování skořice je třeba ji louhovat nejméně 10 minut.

Jinak zřejmě v kávě zavoní, ale nedodá účinné látky. Já si dávám skořici mletou, i když to není pravé ořechové.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Tu dobu jsi nijak nedefinovala, většinou se čeká až káva trochu zchladne, ale bývá to různé. Řekl bych, že čím déle se skořice louhuje, tím více látek do kávy přejde.


Avatar uživatele
Zlatý

Z hlediska chemika nemá úloha řešení. Není definována doba, teplota ani požadované látky.
Nejtěkavější látky obsažené ve skořici jsou eugenol, cinnamaldehyd a cinnamylalkohol, ty se do horké vody vyextrahují poměrně rychle. Ale např. cinnamylacetát se luhovat bude velice pomalu.


Avatar uživatele
Stříbrný

Jaké požadované látky? Některé se uvolní snadno, jiné obtížně.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 879
Zlatý annas 775
Zlatý marci1 504
Zlatý iceT 502
Zlatý gecco 446
Zlatý briketka10 434
Zlatý quentos 414
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 354

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.