Avatar uživatele
Pokročilý

Proč se mi v poslední době se mi při vaření kyselých omáček sráží mléko?

V poslední době se mi při vaření kyselých omáček sráží mléko, a to i tehdy, když mléko převařím. Zdrcne se v koprovce, v omáčce k masu na divoko, prostě všude. Protože musím vařit ve velkém, tak z finančních důvodů přidávám ke smetaně mléko. Vařím tímto způsobem několik let, mléko se však sráží až v posledních asi 6-8 měsících.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

no já nevím..ale mě maminka vždycky říkala, že pokud přidám do omáčky, polévky mléko a pak i něco kyselého, nesmím to nechat převařit, protože se to zdrcne...tolik babské rady...
jinak vědecky - kasein (mléčná bílkovina) se vlivem snižování pH sráží...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

A kupujete opravdu mléko, nebo to bílé svinstvo v tetrapakových obalech, co má na sobě jen to "mléko" jako nápis? Zde může být příčina.


Avatar uživatele
Stříbrný

Vzpomínám na mlíko které jsme kupovali na statku přímo od čepu v chlévě, Po převaření jsme jej dávali do špazjky na kachlíky vychladit, To býval škraloupek se smetany .Stalo se že v noci do mléka spadla myš a běhala ráno po škraloupu. Táíta ji lovil a myš se propadla. Dostala ji kočka celou obalenou ve smetaně, Od té doby ráno seděla u nařich dveří na další "lahůdu". Máma bědovala tááááková škoda. Táta mlíko převařil a v klidu po částech vypi.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.