Avatar uživatele
Bronzový

Smažení palačinek

Na čem smažíte palačinky? Na másle nebo na oleji? Na čem by se správně měly smažit?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

na palacinky stale pouzivam roslinny olej zkousela jsem to na masle ale nebylo to ono

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Čistě teoreticky skoro na ničem. Jde o to, že nam naleju opravdu jen trošku oleje, první palačinka je na vyhození, ale vypije ten tuk a následně to už je lepší a lepší. Takže na oleji, ale vlastně na ničem. A jinak jsem taky dostal pánvičku s nějakého materiálu (už nevím, seděl jsem tam dvě hodiny, ale už nevím jakou) a na té se nepoužívá vůbec nic.


Avatar uživatele
Zlatý

Palačinky smažím na oleji.


Avatar uživatele
Zlatý

Já smažím palačinky na teflonové pánvičce s kapkou oleje :-)


Avatar uživatele
Bronzový

Taky dávám olej, na másle mi to nešlo. A dávám ho trošičku ob jednu palačinku.


Avatar uživatele
Stříbrný

Na teflonu, pomalu (nízkou teplotou) na pár kapkách slunečnicového oleje (lehounce potřu pánev mašlovačkou).
Doplňuji:
ajajaj, došly palce...


Avatar uživatele
Zlatý

Na oleji. Jen mírně mašlovačkou a mažu podle potřeby, cca po 5 ks.
Teflon nedoporučuji, není moc zdravý.


Avatar uživatele
Zlatý

Já mám recept, do kterého se přímo máslo všlehá, pak už se jen leje na pánev, nedává se žádný tuk, jsou bezva, netrhají se a jsou tenké a mají jemnou chuť díky máslu.


Avatar uživatele
Bronzový

Já na ničem,protože palačinky neumím:-)Ale manžel vymastí teflonovou pánev sádlem a pak už žádný tuk nedává.


Avatar uživatele
Zlatý

Olivový olej používám na vše.(skoro)


Avatar uživatele
Zlatý

Na malinkém množství oleje nebo na sádle.


Avatar uživatele
Stříbrný

V hotelu kde jsem pracoval kuchař rozpálil pánev nalil naběračku oleje a slil zůstal na ní jen olejový film. Používali také rozprašovač na kytky. Na snídani se jich dělalo přes 100 kusů Přepuštěné máslo se přidávalo do těsta na vůni.


Avatar uživatele
Pokročilý

Až doted jsem smažila palačinky na oleji, ale pak jsem četla v kuchařce smažte na másle tak jsem to zkusila a chutná mi to více než na oleji. Jsou chutnějšíí


Avatar uživatele
Registrovaný

Jakmile mám pánev rozpálenou, vezmu vidličku s napíchnutým kouskem ztuženého tuku a pár tahy pánev potřu, toť vše. Tuku je na pánvi opravu jen malinko Máslo se podle mě rychle připaluje.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.