Avatar uživatele
Bronzový

Proč se i v dnešní době setkáváme s hliníkovými příbory v restauracích/hospodách a tak podobně?

Viděli jste e někde? U nás máme jedno bistro kde je pořad mají a mám takový pocit, že jsme je měli i základní/střední škole. Proč se používají, když se říká, že jsou zdraví škodlivé? Beztak je to jen o penězích, či neschopnosti jít s dobou.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Zda škodí hliník? Projděte si odkaz

http://zeny.e15.cz/…


"Přestože hliníkové příbory z většiny restaurací a zejména školních jídelen zmizely, jejich prodej nebyl úplně zakázán. Setkáme se s nimi např. v některých bistrech a bufetech. Hliník se může z hliníkového nádobí uvolňovat pouze v kyselém prostředí, neměl by tedy být používán při přípravě kyselých pokrmů."

http://www.odpovedi.cz/…
--
Proč se příbory stále používají? Jejich cena. Řekla bych, že jen v bufetech či bistrech, zpravidla samoobslužných, , kde není možno uhlídat všechny zákazníky, kteří bohužel občas nerezové příbory odcizili.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Asi proto, že se hrozně krade, lidi prostě šlohnou všechno a když šlohnou hliníkový, není to tak velká ztráta, ale naštve to taky


Avatar uživatele
Zlatý

Upřímně - už jsem hliníkový příbor ´nepotkal´ řadu let... Asi navštěvuju jiný druh podniků...
;-)
Běžně jsou nerezové, ve fastfoodech plastové na jedno použití, v ´číně´ jím často hůlkami (bambus, na jedno použití)...


Avatar uživatele
Zlatý

Samozřejmě proto, že jsou levnější. Sama jsem se však již velmi dlouhou dobu s hliníkovými příbory nikde nesetkala. :-))


Avatar uživatele
Stříbrný

Mám je i doma, že škodlivost hliníku ? Ale prosim Vás...oblbování a byznys je to nic víc. Pamatuji pivo v Al sudech, dneska: ocel nerez, cena, cena !
Doplňuji:
jak je potom možné že potraviny balené v Al fólii (alobal) sýry, salám, čokoláda, káva...nikomu nevadí ? Oblbování národa, průměrného neznalého klienta je to


Avatar uživatele
Zlatý

Hliník se odstěhoval do Humpolce.
Doplňuji:
Přesně ze stejného důvodu jako je ten co způsobuje nedostatek papíru na WC.


Avatar uživatele
Zlatý

V obyč. hospodách proto, že se hodně krade.
Příbuzná dělala brigádu v nádražní restauraci. Pěkná, nově zrekonstruovaná. Původně měli nerez příbory, vydržely necelý měsíc.
Potom dali hliníkové, ty se taky kradly, ale již mnohem méně.


Avatar uživatele
Zlatý

O škodlivosti hliníku se už 40 let vedou plané diskuze. Žádnou seriózní studii, která by jí zcela jednozančně prokázala, jsem ještě nečetla.

Tvrzení, že hliník se uvolňuje pouze v kyselém prostředí, je lživé! Hliník je typický amfoterní kov (je dokonce nejamfoternější ze všech kovů) a stejně dobře se uvolňuje i v prostředí alkalickém.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.