Avatar uživatele
Pokročilý

Scháním tipy na recepty z hlívy ústřičné.

Jen jestli můžu poprosit tak ne recepty kde se hlíva smaží a ne nic sladkého. Nejlépe vařené nebo pečené. Děkuju Vám

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

my z ní děláme držkovou polévku, přidávám ji dušenou k zelenině do těstovin,
rizoto /bez masa s hlívou je vynikající
/ přidej k dušené hlívě na cibuli i dušenou zeleninu zamíchej s rýží, můžeš sypat sýrem

nebo jen dušenou na másle a kmíně s chlebem je to pochoutka


Doplňuji:
zde je o pěstování na slámě

http://www.botanix.kpr.eu/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Hlíva ústřičná, 1,5 dcl piva, 1 vejce, 80 g jemně strouhaného Eidamu, polohrubá mouka, koření podle chuti, sůl, pepř, olej na smažení
Postup přípravy:
Hlívu nakrájíme na kousky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm.
Smícháme pivo, vejce, sýr, koření (pozor - některé je slané, takže pak už nepřidáváme sůl), mouku podle potřeby tak, aby těstíčko mělo hustotu asi jako na bramboráky a na hlívě drželo.
Kousky hlívy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme s tatarkou, chlebem nebo bramborami. Místo hlívy lze použít i kuřecí prsa.

Zkuste se podívat do odkazu:
http://www.rehurek.cz/…


Avatar uživatele
Stříbrný

Kápli jste mi do noty právě mám kopenou sadbu hlívy po stolem. Čekám až mi vyroste.
Mám sadbu z netu www jedlé houby sadba přišla ještě dříve než jsem stačíl poslat peníze. Poraďte mi má se sláma nějak zalévat??? Zdá se mi strašně suchá a v návodě o tom nic není.Mně nejvíc chutná obalená v trojobalu, nebo v španělských ptáčcích.



Avatar uživatele
Zlatý

Výborný je z nich guláš.Hlíva se dá přidat do všeho,do sekané,do nádivky,míchaná vajíčka na grilu,naložená v octovém nálevu,atd.
Doplňuji:
http://www.google.cz/…


Avatar uživatele
Registrovaný

Vřele doporučuji z hlívy držkovou. Nic lepšího
z ní neznám i když jsem několik dalších receptů vyzkoušel.

Zdroj: zkušenosti vlastní i příbuzných


Avatar uživatele
Stříbrný

Guláš,přírodní plátky obalené v grilovacím koření,zapékané brambory nebo těstoviny,bramboráky...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.