Avatar uživatele
Zlatý

Sbíráte jiné než hřibovité houby?

Jaké houby ještě sbíráte?Jak je zpracováváte v kuchyni?Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

plno, nejčastěji masáky, pýchavky, holubinky a bedly. Holubinky a pýchavky nejčastěji nasuším do bramboračky, z masáků a bedel jsou výborné řízky
Doplňuji:
kapko, rozeznávat je netřeba, všechny jsou si podobné a všechny jsou jedlé ;{))> akorát některé výtečné, jiné "jen" dobré. Tvar mají všechny stejný, liší se jen barvou; z opatrnosti nesbírám ty zelené, ale prý patří zrovna k nejlepším

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Muchomůrky :-D

ale jenom růžovky :-)
a hážu je do smaženice s ostatníma houbama.
Letos jich je hodně.
Jinak ještě lišky, bedly, žampiony a mladé píchavky, ale letos jsem ještě nic z toho nenašla.
V holubinkách se nevyznám, což je škoda, protože jich roste hodně.
Doplňuji:
A jo, pýchavka je s tvrdým y, já myslela, že s měkkým, jako, že se do ní píchne a práší se zní. :-)
Masák je totéž co muchomůrka růžovka, kdyby někdo nevěděl.
A že by mi Quentos napsal, jak rozeznám ty holubinky, to ho ani nenapadne, co? :-D

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.