Avatar uživatele
tony2412

rychlé a pomalé vaření

zajímalo by mě,jaký je rozdíl mezi rychlým a pomalým vařením,pomalý pečení je jasný,nastavím třeba 100 stupňů a peču,u vaření něco vařím(třeba vývar)mám to na nižší teplotu,probublává to,takže je tam 100 stupňů,dám to na větší teplotu a začne to probublávat hodně,a musí tam být taky 100 stupňů,tak jaký je v tom rozdíl?

Zajímavá 0 před 3405 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
alcyon

rozdil je ten, ze pri pomalem vareni je 100 stupnu pouze na dne hrnce, ovsem vetsina vody v hrnci ma teplotu nizsi. Tez je zachovana textura jidla, napr pri vareni bujonu bys mel zeleninu totalne na sr… pokud bys to varil prudce. Na dne by se tez kumulovala teplota, takze casti jidla (jako kosti, maso apod) mohou mit i vyssi teploty, takze se muze stat ze to jednoduse pripalis :)

Pri pomalem vareni se pomalu ale setrne uvolnujou ruzne latky (jako proteiny, aromaticke latky apod) do okoli )v tomhle pripade do bujonu).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek