Avatar uživatele

Ryby-kuchyňská příprava.Jak jednoduše připravit ryby,údajně "ostroretky"?

Sladkovodní čerstvé ryby nemívám často ,navíc tento druh vůbec neznám.Ryby jinak konzumujeme poměrně dost a nejvíce nám chutná jednoduchá úprava.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jako kluk jsem je často nosil domů, stačilo jen osolit, opepřit, pokmínovat.
Buďto jsme je připravovali přímo u vody nad ohněm, nebo doma se ještě pokapaly citronem (pokud byl), obalily v mouce a osmažily po obou stranách na pánvi.
Přílohou byly většinou brambory, u vody pak chleba ))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mám velmi dobrou zkušenost s rybkami pod krustou. Filety naskládám do máslem vymazané formy, osolím, pokapu citronem a navrším směs (rozmixovaný toastový chléb s trochou olivového oleje, bylinkami podle chuti a lžící parmazánu nebo pecorina - nebo můžeš s chlebem rovnou použít i hotové pesto). Pěkně přitlačím na rybu a upeču dozlatova. Chutná mi to ještě víc, než klasický trojobal. :-)


Avatar uživatele
Bronzový

Osolené půlky vykuchaných, hlav a ocasů zbavených ostroretek, opečené na oleji.
4 ks ostroretky
1 ks citrónu
hladká mouka
pepř
sůl
olej na smažení
1. Vykuchané ostroretky zbavíme hlavy a ocasu, pak je rozpůlíme podélným řezem, porce opláchneme pod tekoucí studenou vodou a důkladně osušíme papírovými utěrkami
2. Rybí maso osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
3. Porce obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na dobře rozpáleném oleji tak, aby ryby mírně zezlátly, pak je dopečeme, na mírném plameni, dokud maso nezměkne.
Dobrou chuť. :)


Avatar uživatele
Pokročilý

Nejlepší ji máte připravit klasicky..
osolíte, opepříte, a trošičku pokapejte citronovou štávou. Nechte tak půl hodinky vstřebat. Já ještě používám na ryby i na sladkovodní, karibské koření, je úžasné.
Pak ji vemte, lehce obalte v mouce, prudce ji opečte a nakonec na nějakém mírnějším plaměni nechte "dojít" dokud nezměkne.
K tomu třeba salát, brambor, kaše...

A pak jsem ještě našla jeden cizí recept, může být dobrý :
Zeleninu a ovoce očistíme a nakrájíme na kostičky.

Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu. Za občasného míchání prudce osmahneme, přidáme nakrájené ovoce a 5 minut dusíme pod pokličkou.

Ostroretku zbavíme páteře a kůže a nakrájíme na pásky. Pokapeme citronem a vložíme na pánev na zeleninu a ovoce. Směs okořeníme, přidáme kečup a vodu a lehce mícháme tak dlouho, než ryba změkne. Přibližně 8 minut.

Ostroretku na zelenině a ovoci podáváme s těstovinami nebo rýží.

Zdroj: http://recepty.vareni.cz/ostro retka-na-zelenine-a-ovoci/

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Bohemico, nejchutnější úpravou ryb se mi zdá je pouze naporcovat, osolit, případně jemně dokořenit (záleží na vlastní chuti čím) a bez obalování opéct na másle. U chuťově nevýrazných ryb přikápnu ke konci pečení trošku bílého vína a nechám ho vydusit. Zkoušela jsem různé složitější recepty, ale u ryb mám ráda, když vynikne jejich skutečná chuť.

Avatar uživatele

anonym

Děkuji za pomoc,také máme nejraději jednoduché úppravy.Tak také ryby dnes skončily-bylo to moc dobré a ještě zbylo i víno! :D

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.