Avatar uživatele
Pokročilý

Recept z vepřového masa

Nevíte někdo nějaký jednodušší recept s vepřovou kytou? Ještě neumím pořádně vařit.. Každý den si dělám jen smažené kousky masa a hotovo. Jenže už chci něco jiného. Poradíte?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Receptů na přípravu vepřové kýty najdeš mraky. Ale vzhledem k tomu, že ji máš denně - nechceš dnes zkusit něco jiného?
Například zeleninové lečo, fazolka (čočka) na kyselo, pečené brambory...taky se toho najde moc. Navíc to bude příjemná změna! ))
Doplňuji:
Recepty na vepřovou kýtu:
http://www.google.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud nejsi ještě "zdatná kuchařka", doporučuji jednoduchou úpravu. Nakrájej si cibuli na kostičky, dej je na rozpálený olej ( lepší je sádlo ), cibuli orestuj, pak přidej omytou a nakrájenou kýtu na menší plátky (posolenou) a okmínuj. Dej dusit. Potom sem tam podlej vodou, aby se maso nepřipalovalo. Až bude maso měkčí, pokapej ho worchesterovou omáčkou (pár kapek). Pokud nemáš, nevadí. Dus do měkka. Příloha brambory, bramborová kaše a zelenina "co dům dal" (okurky,rajčata,kukuřice apod). Výborné s bramborovou kaší.


Avatar uživatele

Kamilko, a na co bys měla chuť? Napsat recept problém není, jenom je třeba zjistit, co bys ráda. Pečené, smažené, dušené,grilované .... na to vše se dá vepřové maso použít. Na dušení a guláš je kýty škoda. Spíše bych zkusila nějakou variantu řízků. Třeba přírodní - jenom naklepat maso, osolit, popepřit, obalit zlehka v hladké mouce a osmažit z obou stran po cca 3 minutách. Výpek zaprášit moukou, osmahnout ji a zalít troškou vývaru nebo vody. Nechat krátce provařit, mírně přisolit, ochutit kečupem, sojovkou a worchestrem a pokud k tomu uvaříš pár brambor, tak máš rychlé teplé jídlo. Do toho výpeku můžeš také nakrájet kousek papriky, rajče, pórek, cibuli nebo jinou zeleninu a bude to pokaždé jiné a zajímavé. Můžeš zkusit také "obrácené řízky", kdy do naklepanéhoa a ochuceného masa nejdřív pěstí "natlučeš" strouhanku a potom to obalíš ve vejcích a dáš smažit.
Kýtu můžeš také potřít česnekem ne bo okmínovat, či jinak ochutit a upéct. Ta se potom dá krásně jíst i studená a rozhodně to bude daleko zdravější než uzeniny.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.