Avatar uživatele
Registrovaný

Recept na pizzu

Ahojda, máte někdo recept na opravdu dobré pizza těsto?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Já dělám těsto takto, je to jednoduché a pizza výborná ;-)

Do mísy proseju cca 300g polohrubé mouky. Přidám 2 špetky soli, jeden sáček sušeného droždí a promíchám.

Přidám 4 lžíce oleje (já používám olivový, ale může by zcela určitě i jiný), cca 125ml vlažné vody a zpracuju na hladké těsto.

Přikryté nechám cca 40 až 50 minut kynout. Když je vykynuto, vyklopím a na vále ještě prohnětu. Pak vyválím na placku, kterou už ručně dotvaruju do potřebné velikosti. Formu vymazávám olejem.

Kraj potírám také olejem, zbytek kečupem. Plním dle chuti. Peču při 220°C cca 15 až 20 minut.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Suroviny
droždí
2 lžičky cukru
2 dl teplé vody
250 g polohrubé mouky
rajčatová omáčka
měkký salám
nakrájená bazalka
žampióny
cibule
zelená paprika
černé olivy
sardinky
mozzarela
parmezán

Postup přípravy

V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není hladké a poddajné. Vytvoříme z něho kruh a vložíme do okrouhlého pekáče na pizzu.

Těsto potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme salámem nakrájeným na nudličky, bazalkou, houbami, cibulí, nakrájenou paprikou a olivami. Navrch poklademe sardele a pizzu posypeme mozzarellou a parmezánem. V předehřáté troubě ji pečeme 30 minut.


Avatar uživatele
Registrovaný

300g hladké mouky, 80g hrubé mouky, 15g droždí, 2 žloutky, 80g másla, asi 15dl mléka, sůl
uděláme kvásek přidáme ho do mísy s moukou přidáme žloutky vlažné rozehřáté máslo a sůl a vlažným mlékem zaděláme středně husté těsto
necháme těsto v teple asi hodinu vykynout a pak rozdělíme těsto na dva plechy a na kterých těsto vytvarujeme rukama na těsto si dejte co máte rádi


Avatar uživatele
Pokročilý

4 netradiční výborné pizzy
kategorie: pizzy

recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca cca 2 hodiny

Ingredience:
Těsto: - na 4 pizzy
500 g polohrubé mouky nebo 550 g hladké (z polohrubé je křupavější!)
300 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
1-2 lžičky soli
Kvásek: 1/2 kostky droždí (20g), 1/2 lžičky cukru, krocha mouky

Náplně: - vždy na 1 pizzu
Salsa verde:
1 sáček mozzarely (nakrájená na plátky),
cca lžíce kaparů,
cca 3 stroužky česneku (posekané, prolisované),
petrželka (hladkolistá, ideálně čerstvá) - nasekaná,
sůl, oliv. olej

Cuketová:
malinká cuketka (nastrouhaná),
1/2 papriky (nakrájená na kostičky),
1 malá cibule (najemno nakrájená)
2 stroužky česneku (prosilované),
1/2 plechovky sekaných nakrájených rajčat (nebo čerstvá),
oliv. olej,
kečup,
sůl, pepř, oregano na dochucení,
eidam a nivu na posypání

Chřestová / žampionová se smetanou
stroužek česneku (prolisovaný),
150 g čerstvých žampionů (na plátky) nebo svazek zeleného chřestu (nakrájené na 2-3 cm špalíčky),
cca 100 ml smetany ke šlehání,
100 g strouhaného parmezánu,
olej, sůl a pepř na dochucení

S nakládanými artyčoky s kari a smetanou
1/2 plechovky nakládaných artyčoků (pokrájených na plátky),
100 ml smetany ke šlehání,
kari, sůl a pepř na dochucení

Příprava:
Příprava:
cca 20 min přípravy, 1,5 hodiny kynutí, 15 min pečení

1. Těsto: Necháme vzejít kvásek, mezitím promícháme sůl s moukou, přilijeme vodu, olej a kvásek a vypracujeme pružné těsto. Necháme kynout 1,5 hodiny (i déle), aby zdvojnásobilo objem. (Lze použít též pekárnu na chléb, program na přípravu těsta - při využití funkce "odložený start" můžete přijít z práce a těsto je připravené k vyválení:-)

2. Z vykynutého těsta vyválíme 4 pizzy (používám klasický plech a dělám takové patvary, co nejsou ani kruhy, ani obdélníky, něco mezi tím) - přímo na pečícím papíře.

3. Připravíme náplně:
Salsa verde: poklademe pizzu mozzarelou, posypeme kapary, česnekem (rovnoměrně!), petrželkou a trochou soli. Zakápneme olejem.
Cuketová: osmažíme dozlatova na teflonce cibulku, ke konci na 1 minutu přidáme česnek (nesmí zčernat!), pak cuketu, rajčata, papriku a koření (včetně oregana). Dusíme do změknutí. Ke konci dochutíme kečupem, příp. dosolíme. Namažeme na pizzu, posypeme strouhaným eidamem a nivou. Nebo jen nivou.
Žampionová / chřestová: Česnek a houby (/chřest) podusíme na oleji (chvilku), osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Necháme bublat do zhoustnutí (cca 2 min). Poklademe na pizzu a posypeme parmezánem.
Artyčoková: Poklademe plátky artyčoků, zalijeme smetanou smíchanou se solí, pepřem a kari.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů (v horkovzdušné méně) - ideálně na funkci "pizza"/turboventilátor (spodní pečení + zadní kruhové topné těleso) nebo se spodním teplem. Pečení trvá cca 10 - 15 minut.


Avatar uživatele
Pokročilý

www.recepty.cz pizza hodně druhů těst na výběr

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.