Avatar uživatele
Bronzový

Recept na nějakou netradiční hustou polévku,vhodnou jako hlavní jídlo?

Mám dovolenou a nechce se mi moc vařit.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tak si uvař Brambory na paprice-
Na omastku zpěníš nakrájenou cibuli, zasypeš lžící papriky -zamícháš , přidáš nakrájený gothaj na kostky zasmahneš a zaliješ vodou/tolik kolik chceš polévky/ oloupané na kousky nakrájené brambory přidej do hrnce zamíchej a vař až brambory skoro změknou a pak zakvrdlej smetanou se 2-3 lžícemi mouky. Povař ! Já vařím zvlášť vejce a nakrájím je na 1/4 do polévky, ale můžeš je i do polévky rozklepnout na udělat ztracená. Osol , a okysel ostem dle chuti a ukroj si krajíc chleba a nech si chutnat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Rajčatovou - na oleji zpěním 1/2 cibule, nakrájený stroužek česneku, na tom podusím 1/2 papriky nakráj.na proužky asi 2 min.,pak přidám 2 nakráj.rajčata - možno i oloupaná, sůl, špetku čili, lžíci protlaku, přiměřeně vody, povařím do měkka,, zahustím střídkou chleba nakráj. na malé kostičky, povařím. K tomu topinky.


Avatar uživatele

http://recepty.vareni.cz/…

Nebo pytlíkovku a málo vody.


Avatar uživatele
Stříbrný

Zelnou polévku,čočkovou,fazolovou, bramboračku,držkovou, gulášovou.Kořenovou zeleninu, jíšku do které zamíchám vejce.Nechám srazit, Do smněsi přidám koření, udělá to velké kusy jako knedlíčky. Polévku z kuřecích kostí zeleninu, obrané maso vejce.Případně játrové knedlíčky.


Avatar uživatele
Pokročilý

Já dělám něco podobného jak už tu je uvedeno, ale trochu jinak.

Do zlatova osmahnout cibulku - nesmí zhořknout - přidat česnek a hned pokrájený salám, klobásu a pod. a přidám bobkový list, špetku majoránky, sůl pepř. Nechám za stálého míchání chvíli podusit, aby si uzenina pustila šťávu. Pak přidat pokrájené (syrové) brambory, všechno to promíchám a přidám mletou červenou papriku. Chvilku promíchat - ne dlouho, paprika by jinak zhořkla a přidám (ale nemusí to být) kysané zelí. Pak všechno promíchat, popř. podlít vodou a pod pokličkou dusit do měkka. Podle potřeby podlít vodou. Nakonec, když jsou brambory měkké a pokud to chci mít hustší (brambory to ale většinou zahustí dost) přidám buď jíšku nebo zjednodušeně rozmíchat trochu hladké mouky s vodou a přes cedník vmíchat do polévky.
Ještě malý fígl. Dá se přidat trocha hovězího masoxu a zahustit to hotovou jíškou. To pro méně zkušené.
Je to výborná hustá polévka.
Pokud zkusíte, přeji dobrou chuť.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.