Avatar uživatele
Pokročilý

Jak se dá dobarvit rajská omáčka?

Dobrý den. Do rajské jsem nedala rajský protlak, ale rajčatové pyré. Chuť je lepší, ale barva je taková "vybledlá". Dá se to příště něčím vylepšit? Slyšela jsem, že se do rajské omáčky přidává i strouhaná mrkev. Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Červená řepa, ta je dobrá i na dobarvení domácího kečupu.
Mrkev rajskou moc neobarví.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Barvu můžeš vylepšit i mrkví, ale lepší je červená paprika, lehce ´opražená´ na tuku.
;-)


Avatar uživatele
Bronzový

Pyré je třeba "restovat" na cibuli spolu s kořením, kvůli barvě (stejně jako protlak - rada od profesionála¨). Teprve pak ředit vývarem/vodou a zahušťovat.
Možná zkusit trochu tmavší karamel, jako ve školní jídelně za mého dětství ;D. Paní kuchařky vařily výbornou "rajdu".
http://www.labuznik.cz/…
http://recepty.vareni.cz/…
http://www.toprecepty.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.