Avatar uživatele
Zlatý

Prozradíte svůj nejlepší či nejoblíbenější recept na džem či marmeládu nebo ovocné želé?

Nebo jen napište, jaké potraviny z tohoto sortimentu máte rádi, z jakého ovoce... Hledám inspiraci a děkuji za všechny Vaše odpovědi!
Doplňuji:
Děkuji, hrušková povidla zkusím určitě, možná i tu citronovou marmeládu, zajimavá každopádně je. Co šťávy, vyrábíte?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

U nás chutnají moc domácí hrušková povidla -jak na vdolky,lívance , do perníku apod....
Pak dělám marmeládu z bezinek a jablek a moc chutná na škvarkovém koláči - jako borůvková - jinam ji nepoužívám
Doplňuji:
Dělám šumivou limonádu z květů bezinek a likér z bezinek /černých zralých kuliček / ,ale šťávu ne -to u nás nepijeme .

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mám ráda citrónovou. Nakrajím na tenká kolečka citrony (nejlépe v bio kvalitě nebo hodně dobře vydrhnuté) i se slupkou, zasypu cukrem, přiklopím a dám pomalu vařit. Citrony se úplně rozvaří a džem krásně zhoustne. Nic jiného tam nepřidávám. Je to vynikající hořkosladkokyselá záležitost nejen třeba do krémů nebo k namazání na lívanečky, ale také dokonalá lahůdka ke grilovanému candátovi (nebo jiné dravější rybce)...:-)

Doplňuji:
Ještě jsem si vzpomněla, že kamarádka dělá takový hustý džem z rebarbory a jahod - je to výborná kombinace.
Šťávy nedělám, jednou, dvakrát akorát z černého bezu. :-)


Avatar uživatele

V Kuníně jsem měla na zahradě spousty ovoce. Nejraději jsem měla směsi z libovolných podílů malin, jahod, taiberek, ostružin.
Vede u mne ale jablečná marmeláda, kde se ze sladkých, dobře vyzrálých jablek polovina množství nastrouhá a druhá polovina nakrájí na malé kostičky. Vařením se ta nastrouhaná jablka rozvaří, kostičky zůstanou. Je výborná na cokoliv, ale nejlepší na palačinky se šlehačkou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Na marmelády,džemy a sirupy lze využít všechny druhy ovoce.Dobré jsou i míchané,záleží na tom,jaké suroviny jsou k dispozici.Např. k ostružinám přidávám banány, nektarinky, dýni, jablka, reberboru a jiné,k meruňkám také,co je zrovna dozrálé,švestky s jablky.chutná je i marmeláda z rajčat.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

johana 56

ad.hanulka11 :je příprava hruškových povidel podobná jako u švestkových?I já bych je ráda vyzkoušela,dkuji.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.