Avatar uživatele
Bronzový

Prosím potřebuji recept

na VYZKOUŠENÉ třené těsto. Jak se dává třeba na štrůdl. Zatím jsem používala listové, ale nemám možnost si ho jít koupit a nutně ho potřebuji. Moc děkuji.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Občas dělám tento závin:
400 g jablek - množství záleží na chuti
300 g hladké mouky
125 g ztuženého tuku (½ kostky), dávám i heru
16 lžic piva
6 lžic cukru
1 lžička skořice
4 lžíce lískových oříšků - nemusí být
4 lžíce rozinek
4 lžíce másla

Postup:

1. Do mouky nahrubo nastrouháme tuk a přidáme pivo. Těsto zpracujeme na vále dohladka a necháme asi 20 minut odležet přiklopené hodně nahřátým kastrůlkem. Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se.

2. Hotové těsto rozdělíme na poloviny a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí plát, poklademe najemno nakrájenými oloupanými jablky, posypeme sekanými oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.

3. Pak záviny zavineme, přeneseme na plech a potřeme rozehřátým máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě, až zrůžoví.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Třené těsto na šttrůdl,se mi zdá velká blbost
Ta příprava by mne zajímala.
Na štrudl znám, kynuté, listové, linecké, nudlové těsto a novinka je z těsta na picu


Avatar uživatele
Pokročilý

nevím jestli poradím.ale mám a dělám,recept vyzkoušený.
rychlé listové těsto:16dkg hladke mouky,10dkg másla,asi cca3lžíce vody,špetka soli-uděláme těsto a pul hodinky nechame odpočinout v igelitovém sáčku.
ps:dělam podle potřeby tak většinou si to násobim2krat.takze ne16dkg,ale32kg,20dkg másla,6lžic vody...


Avatar uživatele
Zlatý

200 g másla
170 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
200-250 g polohrubé mouky
tuk
na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Tuk utřeme s 2/3 moučkového cukru a vanilkovým cukrem do pěny.

Přidáváme žloutky a vše šleháme.

Do utřené směsi přidáme část mouky.

Z bílků ušleháme sníh
a přidáme zbylý cukr.
Došleháme a se zbylou moukou vmícháme do těsta.
Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme na 180°, 30-50 minut.

Těsto můžeme chodutit rumem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, kakaem, kokosem a nastrouhanou čokoládou.


Avatar uživatele
Zlatý

Souhlasím s člověkem. O třeném těstu na štrůdl jsem také ještě neslyšela.
Když si představím konzistenci třeného těsta, tak mi to se štrůdlem nějak nesedí.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.