Avatar uživatele
Registrovaný

Prosím o pomoc při výpočtu dráhy. Děkuji

Jak vypočítám dráhu když vím že: auto jelo po dobu 3,5 min rychlostí 180km/h, nakonec začne mírně zpomalovat , takže za dobu 2,5 min se zastaví úplně??

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

1. 180 km/hod = 50m /sec
2. 3,5 min = 210 sec
3. 50 x 210 = 10500 m

-----------------------------
Dále se jedná o rovnoměrně zpomalený pohyb !

1.Počáteční rychlost 180 km/hod = 50 m/sec
= Vo

2.Konečná rychlost V=0

3.Je třeba vypočíst velikost zpomalení (a) =( - zrychlení)
4.t = čas po který auto zpomalovalo = 2,5 min = 150 sec

5. - a = (V - Vo)/t

6. -a = (0-50)/150 = - 0,333m / sec^2

-----------------------

Vypočteme dráhu rovněrně zpomaleného pohybu (s)

1. s = (Vo x t) - ( 1/2 x a x t^2)
2. s = (50 x 150 ) - (1/2 x 0,33 x 22500)
3. s = 7500 - 3712,5 = 3787,5 m
4. Auto dobržďovalo na dráze dlouhé 3787,5 m
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Celkem ujelo auto
10500 + 3787,5 = 14287,5 metrů = 14,287 km

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

V matematicko fyzikálních tabulkách jsou všechny vzorečky a v některých i grafy :-)

Toto je složený pohyb.

Musíš si ty pohyby rozdělit a každý spočítat zvlášť a pak výsledky sečíst.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Vzdělání a práce

Zlatý annas 2464
Zlatý Drap 1533
Zlatý quentos 1230
Zlatý mosoj 648
Zlatý ivzez 585
Zlatý gecco 571
Zlatý hanulka11 566
Zlatý led 532
Zlatý marci1 501
Zlatý Michal Kole 475

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.