Avatar uživatele
Bronzový

Prosím o nějaký tip na jídlo připravené komplet v remosce?

Přestavujem kuchyň a budem víc než týden bez sporáku, jediné co mám k dispozici je remoska a mikrovlnka (plus toustovač, konvice apod). Máte nějaký nápad co vařit, aby se to dalo dát syrové do remosky a celá tepelná příprava probíhala tam? Jediné co mě napadá jsou francouzské brambory. Šunkofleky už ne, těstoviny nemám kde uvařit. Zapečené něco s přílohou brambor, rýže... taky ne, nemám kde uvařit tu přílohu. A s chlebem co by přílohou neuspěju.
Děkuju moc za nápady:-)
Doplňuji:
Díky:-) Ještě jsem ráno vymyslela žemlovku... Taky mě vrtalo hlavou jestli by to šlo, vařit v mikrovlnce brambory nebo rýži. Vidím že to jde, tak moc děkuju!!! Už je přeci jen ten jídelníček o mnoho bohatší:-)

Quentos: teda Ty jsi vtipnej :-/ Takový detailisty mám fakt ráda, k tématu neodpoví jen buzerují, a za "vtipnost??" sbírají body :-P By mě fakt zajímalo jakou medaili bys měl, kdybys tu psal jen pořádné odpovědi!!!

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Ale v té remosce by samozřejmě mělo jít i uvařit, případně vař v mikrovlnce, to je rychlejší. Brambor, těstoviny. Ty brambory jsou zvlášť vděčné, stačí tam tři lžíce vody a přikrýt, aby moc nešla pára ven, brambor se vlastně uvaří "ve vlastní šťávě" a ta přidaná voda tam je jen, aby neoschnuly na povrchu. Těstoviny už jsem v MVT vařil taky a určitě půjde i třeba rýže. A v remosce jen upeč nebo udus maso. A jinak jde určitě v remosce třeba rýžový nákyp nebo zapečené rybí filé s vejci. Buchty, lasagne, "sloní žrádlo" (kotlet s brambory na plátky dušený ve šlehačce) :)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jen se připojuji k odpovědi >cochee< a vkládám předpisy pro MW:
http://www.toprecepty.cz/…
Vaření brambor jsem ještě malinko dotáhla - mám pro tento účel větší sklenici od Nutely s plastovým víčkem. Tam se dají jen brambory nakrájené na menší kousky, omyté a mírně osolené. Vlní se na nejvyšší výkon 5 minut ( změna proti původnímu předpisu ) a ještě chvíli nechají dojít.


Avatar uživatele
Zlatý

Zjevně ano - prosíte.


Avatar uživatele
Stříbrný

Úplně nejjednodušší recept mě napadá: vlož do remosky plátky masa, na to vrstvu brambor, podlej vodou a od uzavření remosky cca 25 minut zapékej. Pak na to vylej sterilovanou větší sklenici leča a dál zapékej do změknutí masa a brambor, odhaduji dalších 25 minut. Chutná to výborně:-)


Avatar uživatele

Dančo84, na quentose máš nejmenší právo se zlobit. Jediný totiž odpověděl na tvou otázku správně. Pokud se špatně zeptáš, nemáš se proč divit, že získáš špatné odpovědi. Jinak vzato, až tady dosáhneš nějakých výsledků, tak potom kritizuj jiné uživatele. Quentos získal své ohodnocení zcela poctivě a za velmi přínosnou práci pro většinu uživatelů.
Víš, ono je neostudnější, když člověk sám udělá chybu a ještě se potom chová neurvale, když jej na to někdo upozorní. Dávej si na to pozor, protože místo rady se můžeš za nevhodné chování dočkat také smazání otázky, případně napomenutí od admina za porušení kodexu.

Pokud jde o přílohy, tak se dají použít hotové knedlíky, které ohřeješ v mikrovlnce, nebo instantní těstoviny, které pouze zaliješ horkou vodou a dochutíš.
Zelenina a maso se dají na neskonale mnoho způsobů připravit v remosce. Také můžeš v remosce upéct dole brambory, na nich zelí a nahoře plátky masa, nebo můžeš udělat jakékoliv vrstvené jídlo podle vlastní fantazie.
V mikrovlnce se dá v pohodě uvařit polévka a také přílohy.


Avatar uživatele
Stříbrný

Pokud dáš topný dil remosky do stojánku. a na ní Remoskovou mísu jde jí použít jako normální el. hrnec.Tj jde na tom uvařit úplně vše. Brambory těstoviny knedlíky, krupicovou kaši i pudink.Máím vyzkoušeno vozil jsem jí před léty na montáže. Přístroj k nezaplacení. A když ve skladě na stavbě vonělo vyškvařené sádlo nebo buchty to byla věc.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele

anonym

Kdyby napadlo tu jednu chytrou hlavu, že se tě přiměřená kritika za tvou neurvalost může dotknout a smazala to, tak to máš ještě v diskuzi:
ocko

Dančo84, na quentose máš nejmenší právo se zlobit. Jediný totiž odpověděl na tvou otázku správně. Pokud se špatně zeptáš, nemáš se proč divit, že získáš špatné odpovědi. Jinak vzato, až tady dosáhneš nějakých výsledků, tak potom kritizuj jiné uživatele. Quentos získal své ohodnocení zcela poctivě a za velmi přínosnou práci pro většinu uživatelů.
Víš, ono je neostudnější, když člověk sám udělá chybu a ještě se potom chová neurvale, když jej na to někdo upozorní. Dávej si na to pozor, protože místo rady se můžeš za nevhodné chování dočkat také smazání otázky, případně napomenutí od admina za porušení kodexu.

Pokud jde o přílohy, tak se dají použít hotové knedlíky, které ohřeješ v mikrovlnce, nebo instantní těstoviny, které pouze zaliješ horkou vodou a dochutíš.
Zelenina a maso se dají na neskonale mnoho způsobů připravit v remosce. Také můžeš v remosce upéct dole brambory, na nich zelí a nahoře plátky masa, nebo můžeš udělat jakékoliv vrstvené jídlo podle vlastní fantazie.
V mikrovlnce se dá v pohodě uvařit polévka a také přílohy.

Avatar uživatele
Bronzový

Danča84

Oh děkuji, málem bych Tvou odpověď nahoře přehlédla...
Nezlob se na mě Ocko, ale odpověď Quentose (a abych byla spravedlivá, ani podobné rejpavé od ostatních uživatelů) mi opravdu nepřijde nijak užitečná aby musela dostat palec. Tak jsem holt otázku položila pravopisně nesprávně, za to se omlouvám, nicméně jak vidno ostatní jí pochopili.
Jestli mi otázku smažou je mi jedno, díky ostatním už mám inspirací dost - a jsem za ně vděčná!!! Jediného koho smazáním poškodí budou případní další uživatelé se stejným problémem, kteří tu pak ve vyhledávači nenajdou ty odpovědi k věci. Nejsem tu abych sbírala body, odpovídám jen pokud mám skutečně čím dotyčnému poradit a jestli za to dostanu padesát palců nebo žádný... Co s palcema, chleba ani parfém od Diora si za ně nekoupím!!!
A jako, tento jev vídám i v jiných diskuzích. Někdo napíše článek a dopustí se v něm těžkého zločinu hodného trestu smrti - hrubky. A vždycky, úplně pokaždé bez výjimky se najde rejpal, který místo obsahu článku hodnotí jen ten pravopis. Co tím sleduje netuším, podle mě je to čisté hnidopišství a nezlob se UBOHOST. Protože normální člověk pokud nemá co říct k danému tématu tak mlčí a nemá potřebu se zviditelňovat za každou cenu reakcemi o hodnotě výkalu. To dělá jen chudák který na sebe nedokáže upozornit jinak než ztrapňováním druhých. Ale že tím především ukáže na svou omezenost a znemožní tak sebe mu nedochází. Protože jak jsem psala - nikdo nemůže vědět úplně všechno, ale jen hlupák na to upozorňuje. Ostatní raději pomlčí než aby plácli první hloupost co je napadne.
Co se týče medaile, pokud jí má Quentos zaslouženě tak mu radost z ní přeji jako každému jinému, i když v ní nevidím žádný význam. Ale setrvávat měsíc co měsíc na horních příčkách žebříčku úspěšnosti je přinejmenším podezřelé. Buď dotyčný nedělá nic než že ve dne v noci vysedává zde, střílí od boku a čeká že se někdo chytí a dá palec, nebo tu funguje nějaká skupinka kamarádů, udělujících si palce navzájem (to nemám ze své hlavy, už jsem to tu četla a fakt mi to do sebe zapadá). V tom mě utvrzuje i fakt že se zdejší "bodová elita" nijak nemění a ostatní za sebou nechává s dost velkým náskokem...
Ale je to jen můj názor. A klidně mě za něj ukamenujte:-)))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.