Avatar uživatele
Zlatý

Prosím máte někdo zkušenosti s vařením cukrové kukuřice

aby po uvaření šla zrnka dobře z klasu vyloupnout a použít třeba jako přílohu/jako když je koupíte v plechovce/.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Po uvaření tam drží vždycky - znám a baštím furt )
Pokud je chceš mít zvlášť, z klasu, doporučuji zrna před vařením ostrým nožem odřezat. Nijak rychleji jsem je z klasu nedostal a ta kupovaná zrna jsou taky odříznuta..

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Já kukuřici vařím v páře.. Potom ji pomažu máslem a posolím a máme to jako přílohu třeba k masu, prostě ji okusujem.. (Také ji dávám pod gril, a zase máslo a sůl, ona je lepší, ale nesmí být moc zralá a tvrdá, ale taková akorát před dozráním, měkká, jinak je to o zuby..)


Avatar uživatele
Bronzový

my jsme jí zatím baštili celý klas - mám vyzkoušenou dobu vaření 40 minut v osolené vodě

a pamatuju si, že jsme kdysi chodili na krmnou kukuřici na pole - pro prase - a zrníčka jsme loupali ze syrového klasu... s tou cukrovou bych to asi udělala taky tak - nejdřív vyloupat, až pak vařit... tohle by mělo být snad kratší dobu, ale jak říkám, zkušenosti jsou trošku jiné :)


Avatar uživatele
Stříbrný

Kukuřice takzvaně cukrová, se musí sklidit v době mléčné zralosti. Dá se vařit v páře nebo v osolené vodě.Po uvaření se vykrájí.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.