Avatar uživatele
Pokročilý

Promlčecí lhůta

Omylem před 4mi roky jsem uvedla rodné číslo manžela na dovolání u soudu místo data narození. Jedná se také tady o tříletou promlčecí lhůtu? Nyní jsme rozvedeni a on chce na mě podat trestní oznámení za zveřejnění jeho r.č. - ochrana osobních údajů.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jelikož soud stejně zná jeho rodné číslo, zpracovává osobní údaje a je to vlastně státní instituce, domnívám se, že jste se žádného porušení zákona nedopustila.
Nikde jste jeho rodné číslo nezveřejnila, pouze jste jej sdělila úřadu-soudu, který jej zná.
Jen ho nechte, ať žalobu podá. Vy naopak můžete podat žalobu na něj za křivé obvinění, ale to už jsme v italských filmech-samozřejmě těch nezamilovaných.


Avatar uživatele
Zlatý

1. zmiňovaný skutek rozhodně není trestným činem, a to ani omylem :-)

2. zmiňovaný skutek ale není ani v rozporu se žádným z mně známých předpisů, které upravují ochranu osobních údajů
- zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů
- Zákon č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti
- Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2002/58/ES o zpracování osobních údajů a ochraně soukromí v odvětví elektronických komunikací
- Směrnice Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES o ochraně jednotlivců v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů

Takže buďte v naprostém klidu jako želva domácí :-) a vůbec na jeho invektivy nereagujte.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Právo a zákony

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Právo a zákony

Zlatý Drap 1817
Zlatý standa 1247
Stříbrný ivzez 671
Zlatý mosoj 658
Zlatý gecco 480
Zlatý led 454
Zlatý zzzzz 450
Zlatý Michal Kole 436
Zlatý marci1 392
Zlatý arygnoc 385

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.