Avatar uživatele
Zlatý

Proč u vepře - prasete se jí i hlava a u krávy - tura obecného se hlava nejí ?

Koukám zrovna na dělení masa v učebnici pro základní školy Praktické činnosti - Příprava pokrmů - nakladatelství Fortuna

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Proč by se nejedla? Třeba hovězí líčka jsou výborná. Spíše ale nejsou k sehnání

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Na hovězí hlavě toho k snědku moc není a ty líčka jsou fakt super,je z nich delikatesní guláš
Některé části kostí nepřijdou vůbec do prodeje a používá se jich k technickým účelům. Maso z hlav je rovněž levné. Je to tím, že kromě vlastní svaloviny je v mase i sliznice dutiny ústní a jiné součásti, které hodnotu masa z hlav snižují. Zejména nepříznivě působí na konzumenta světlé ostré velké bradavky sliznice pysků a ústní dutiny. Maso z hlav je tmavě červené, obsahuje velké šlašité a vazivové útvary. Vynikající je maso z líček, což jsou v podstatě velmi tmavé červené žvýkací svaly. Ve žvýkacích svalech jsou silné vazivové vložky, takže maso z líček má charakter maso gulášového.
Doplňuji:
zdroj:http://www.receptynamaso.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

to nikdo z vás nekupujete uzený HOVĚZÍ jazyk ??


Avatar uživatele
Stříbrný

jak kde. v krámě to asi nekoupíš ale u nás když děda zabíjí tak se i hlava zpracovává pokud se mu che. Já ji baštím jako prasečí na ovar,jen se mnohem dýl vaří.přece jen to je hovězí.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.