Avatar uživatele
Michal Kole

Proč u vepře – prasete se jí i hlava a u krávy – tura obecného se hlava nejí ?

Koukám zrovna na dělení masa v učebnici pro základní školy Praktické činnosti – Příprava pokrmů – nakladatelství Fortuna

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 4001 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Proč by se nejedla? Třeba hovězí líčka jsou výborná. Spíše ale nejsou k sehnání

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Braník

Na hovězí hlavě toho k snědku moc není a ty líčka jsou fakt super,je z nich delikatesní guláš
Některé části kostí nepřijdou vůbec do prodeje a používá se jich k technickým účelům. Maso z hlav je rovněž levné. Je to tím, že kromě vlastní svaloviny je v mase i sliznice dutiny ústní a jiné součásti, které hodnotu masa z hlav snižují. Zejména nepříznivě působí na konzumenta světlé ostré velké bradavky sliznice pysků a ústní dutiny. Maso z hlav je tmavě červené, obsahuje velké šlašité a vazivové útvary. Vynikající je maso z líček, což jsou v podstatě velmi tmavé červené žvýkací svaly. Ve žvýkacích svalech jsou silné vazivové vložky, takže maso z líček má charakter maso gulášového.
Doplňuji:
zdroj:http://www.re­ceptynamaso.cz/tag/ho­vezi-hlava/

Upravil/a: Braník

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

to nikdo z vás nekupujete uzený HOVĚZÍ jazyk ??

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

jak kde. v krámě to asi nekoupíš ale u nás když děda zabíjí tak se i hlava zpracovává pokud se mu che. Já ji baštím jako prasečí na ovar,jen se mnohem dýl vaří.přece jen to je hovězí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek