Avatar uživatele
Registrovaný

Proč se při ohřevu pokrmu v mikrovlnce nejvíce ohřejí kraje a střed je obvykle vlažný?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Protože elektromagnetické záření, které ohřev rozkmitáním vodivé části hmoty zapřičiňuje, je hmotou pohlcováno - takže čím dále od povrchu, tím méně záření proniká.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Protože kraje jsou obvykle tenké a mají menší hmotnost než střed.
Doplňuji:
Viz porce na talíři, nebo porce soustředěná na střed talíře a na krajích nízká vrstva ohřívaného jídla. Ještě také potom záleží na vlhkosti. Ohřívá se jenom voda. Nerovnoměrnost záření je eliminována otáčením talíře ( misky).


Avatar uživatele
Stříbrný

Co je na tom divného? Je to stejné jako při rožnění, nejdříve je prohřátý okraj pašíka a až potom jeho střed.


Avatar uživatele
Registrovaný

Pane bože.Doufám že si děláte srandu.
http://lmgtfy.com/…

Jestli to myslíte vážně použijte nejdřív google než se zeptáte.

https://www.youtube.com/…

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

mosoj

Gecco se mýlí !
Ohřev probíhá v celém objemu najednou.
http://www.romill.cz/…

Takže jen dál podporujte bludy.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Elektronika

Zlatý mosoj 870
Zlatý Bedy 675
Zlatý gecco 427
Zlatý www 412
Zlatý Hlada 393
Zlatý beer 298
Zlatý Michal Kole 292
Zlatý ge0rge 287
Zlatý led 249
Stříbrný cochee 226

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.