Avatar uživatele
neznaboh

Proč se při ohřevu pokrmu v mikrovlnce nejvíce ohřejí kraje a střed je obvykle vlažný?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3475 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Protože elektromagnetické záření, které ohřev rozkmitáním vodivé části hmoty zapřičiňuje, je hmotou pohlcováno – takže čím dále od povrchu, tím méně záření proniká.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Protože kraje jsou obvykle tenké a mají menší hmotnost než střed.
Doplňuji:
Viz porce na talíři, nebo porce soustředěná na střed talíře a na krajích nízká vrstva ohřívaného jídla. Ještě také potom záleží na vlhkosti. Ohřívá se jenom voda. Nerovnoměrnost záření je eliminována otáčením talíře ( misky).

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Co je na tom divného? Je to stejné jako při rožnění, nejdříve je prohřátý okraj pašíka a až potom jeho střed.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Celav

Pane bože.Doufám že si děláte srandu.
http://lmgtfy­.com/?q=jak+fun­guje+mikrovlnna+trou­ba

Jestli to myslíte vážně použijte nejdřív google než se zeptáte.

https://www.y­outube.com/wat­ch?v=5VOOF8xtV00

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

Gecco se mýlí !
Ohřev probíhá v celém objemu najednou.
http://www.ro­mill.cz/cz/prin­cip-mikrovlnneho-ohrevu-a

Takže jen dál podporujte bludy.

před 3475 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek