Avatar uživatele

Proč se před vařením rýže dává do studené lázně ???

Než se dá vařit do vroucí vody má se dát do studené alespoň na 20-30 minut ? v čem to bude lepší ???

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Já rýži propláchnu z důvodů, které uvádí "elektrikář", potom ji nechám proschnout a následně lehce osmažím a dusím tak, jak ji připravuje Damiana. Většinou jen s cibulí, občas i ze zapíchaným hřebíčkem, podle toho k čemu rýži podávám.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Neznám. Možná tak celozrnná? Já rýži vůbec neproplachuji, ale nasucho trochu opražím - nesmí změnit barvu, ale musí být hodně horká. Pak ji osolím, zaliji vodou (hodně) jen jednou promíchnu a dám vařit. Hotovou propláchnu studenou vodou. Na tuto přípravu rýže fakt nedám dopustit.
Doplňuji:
ad Děda Louda: Nedávám. Třeba takovou jasmínovou nebo basmati rýži (s jejich specifickou a dokonalou chytí) by to totálně zabilo.:-)


Avatar uživatele
Zlatý

To jsem ještě neslyšela,jen propláchnout pod studenou vodou!
Doplňuji:
Já vařím rýži v mikrovlnce v konvičce od firmy Tupperware a jsem moc spokojená

http://www.tupperware.cz/…


Avatar uživatele

U nás jelikož nemáme tekoucí vodu, tak sáček s rýží propláchnu v hrnci se studenou vodou a následně ho v ní uvařím.


Avatar uživatele
Stříbrný

Jen se proplachuje studenou vodou.

Rýži před vařením propláchneme studenou vodou.
Před zalitím vodou ji osmažíme na troše tuku, není to však nutné.
Rýži zaléváme studenou vodou, kterou postupně uvedeme do varu.
Kromě vody můžeme rýži zalít i studeným vývarem nebo vodou s rozpuštěnou kostkou masoxu. Rýže tak získá na chuti.
Poměr rýže a vody je 1:2, tj. na 1 díl rýže dáváme 2 díly vody. Proto si rýži odměříme nějakým vhodným hrníčkem.
Rýži nikdy nevaříme prudkým varem. Proto včas tlumíme příkon tepla, u elektrických spotřebičů ještě před začátkem varu. Rýže se tak jen velmi pomalu dusí, přitom je samozřejmě zakrytá pokličkou.


Avatar uživatele
Stříbrný

Je to dobré důkladně propláchnout.Jednak se odplaví část škrobu a rýže se tolik nelepí. Druhá věc Rýže jak jsem jí viděl skladovat v balírnách v Roudnici je nafoukaná ze železničních vagonů na beonovou podlahu ve skladech jako písek a dělníci po ní normálně chodí v holínkách.Na balicím automatu fotobuňka odstraní všechny černé nečistoty neoloupaná zrna plevy kamínky ale prach né.


Avatar uživatele
Registrovaný

Někdy je rýže špinavá a tak se omývá, ale také jsem to četla, ale hlavně na rýži v Německu, a je to asi kvuli vaření.


Avatar uživatele
Zlatý

Milé dámy, všechny jste zapomněly na cibuli a hřebíček.


Avatar uživatele
Pokročilý

Možná, že jak se namočí, tak nasákne trochu vodou a příznivě to ovlivní následné vaření...

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.