Avatar uživatele
Bronzový

Proč se po medu nekazí zuby?

Doplňuji:
Nasel jsem prave usek v jednom clanku.

Nejlépe je konzumovat med, který není starší než jeden rok a neprošel tepelnou úpravou. V kuchyni ho lze používat nejen do čaje, ale i do mléčných výrobků, neboť nekazí zuby. Med často používáme při pečení a na marinády při grilování, a proto je potřeba připomenout, že tím se účinné látky medu neznehodnotí. I ve formě medoviny si med zachová své léčivé účinky.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Jak jste k tomuto názoru dospěl?
Osobně si nemyslím, že by med byl nějakou výjimkou. Možná, ale opravdu možná, že může nepatrně působit proti bakteriím zubního plaku, ale to by byl tak zanedbatelný vliv...
Nespoléhejte na to.
Doplňuji:
Díky za doplnění, ale skutečně se domnívám, že se jedná, řekněme o pověru nebo hodně zjednodušené a velmi nadsazené tvrzení. Možná chtěl autor pouze naznačit, že je nutričně vhodnější než rafinovaný cukr.


Zkuste se zeptat zubaře na příští preventivní prohlídce, co vám na to řekne :-)
Schválně nezapomeňte :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Myslím si, že po medu se kazí zuby. Doporučuje se dítěti nenamáčet třeba večer dudlík do medu, aby se mu nekazily zuby.
Doplňuji:
http://m.rozhlas.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1605
Zlatý mosoj 1494
Zlatý marci1 1277
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 990
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 714
Zlatý quentos 713
Zlatý iceT 565
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.